HTML

Friss topikok

MTV: olimpia csúcsminőségben

2008.07.15. 17:07 bellini

Minden csatornáján élőben közvetíti a Magyar Televízió az augusztus 8-ától 24-éig tartó nyári olimpiai játékokat. A 44 helyszínen zajló pekingi világeseményről napi 15 órányi műsort láthatnak a nézők – már HD minőségben is.

Az olimpiai közvetítések történetében először az MTV mindkét csatornáján folyamatosan tájékoztat a világ legrangosabb sporteseményéről. A 29. nyári olimpiai játékok helyszínén 51 tagú stáb dolgozik azon, hogy az 560 órás közvetítés-sorozatból a nézők mindent megtudjanak az ötkarikás játékok eseményeiről, győzteseiről, résztvevőiről.

Miután az olimpián van mínusz 1. és 2. nap, az MTV augusztus 6-án és 7-én már melegít, hogy aztán augusztus 8-án, a megnyitóval elinduljon a nagy menetelés. A plusz 6 órás időeltolódás miatt, a közvetítés mindennap hajnali háromnegyed háromtól délután fél hatig tart az m1-en, amelyet minden este nyolctól tízig napi összefoglaló műsor követ. Az m2 a Nap-kelte hajnali hattól nyolcig tartó műsorát követően, koradélutánig az m1-gyel párhuzamos, majd este 8-ig saját olimpiai műsort sugároz.

A „harmadik” csatorna, a Magyar Televízió internetes sportportálja, a www.telesport.hu túl azon, hogy élőben közvetít, Video On Demand, azaz igény szerint nézhető szolgáltatást is biztosít. Így egyetlen kattintással elérhetők lesznek a különböző versenyszámokról készült felvételek.

„A tőlünk telhetőt megtettük és megtesszük azért, hogy a sportszerető közönség legjobbat kapja a közszolgálati Magyar Televíziótól. A Magyarországot képviselő versenyzőknek érezniük kell, hogy a teljes magyar közvélemény mögöttük áll, nekik szurkol az ország”– mondta Medveczky Balázs, az MTV alelnöke a köztévé keddi sajtótájékoztatóján.

Az MTV, mint a magyar olimpiai csapat arany fokozatú támogatója, minden esetben élőben közvetíti a hazánkat képviselő portolók szereplését. Amennyiben két magyar vonatkozású viadal időben egybeesik, akkor a két csatorna adása különválik, ha több magyar esemény „csúszik össze”, akkor a legkevésbé éremesélyes eseményt később látható majd.

„Mi még a nézőknél is jobban szurkolunk a sportolóinknak, de nem gondoljuk, hogy az olimpiai közvetítés csak akkor lehet jó, ha sok magyar érem születik. Az olimpia egészének érdekes, izgalmas közvetítése, a mögöttes sportteljesítmény bemutatása a célunk. A szerkesztési alapelv, hogy a magyarok szereplésének közvetítése az elsődleges, de a két csatorna valamelyikén minden sportcsemege látható legyen. Mindez úgy, hogy a későn kelők se maradjanak le semmiről” – mondta Schulek Csaba sportfőszerkesztő.

Az olimpiai közvetítések szerkesztését egységesen előre nem lehet meghatározni. Sok sportágban még előző nap sem lehet tudni, hogy meddig jut el egy-egy versenyző. Ezért a konkrét műsorrendet az „élet”, illetve a versenyzők szerkesztik, ennek dacára az MTV minden nap viszonylag pontos közvetítési tervet fog közreadni.

A versenyszámok közvetítésén túl az MTV sok érdekes politikai, társadalmi, gazdasági háttéranyagot készít, nem csak az olimpiai műsorok, hanem a Híradó és Az Este számára is.

Az MTV mindkét csatornán a műsoridő nagy részében a technika legújabb vívmányával, az ún. HD technológiával közvetíti az olimpiát – így az az egyre gyarapodó nézői tábor, amelynek már van ilyen készüléke, jobb képminőségben láthatja az olimpiát. Ám természetesen egyidejűleg a hagyományos változat is elérhető lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: tv olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr40569582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása