HTML

Friss topikok

Nemzetközi díjas a SMART Notebook interaktív oktatási szoftvere

2008.07.10. 12:07 bellini

 

A SMART Technologies bejelentette, hogy digitális interaktív tábláihoz fejlesztett SMART Notebook szoftverének 10-es verziója elnyerte a 2008-as Worlddiac Díjat. A Worlddiac oktatásra specializálódott kiadók, gyártók és terjesztők egy globális szakmai szervezete. A szervezet minden második évben ítéli oda díját olyan innovatív oktatási termékek számára, amelyek jelentős mértékben fejlesztik a tanítás, illetve a tanulás lehetőségeit. A SMART Notebook legfrissebb verziójának tüzetes vizsgálata után, független oktatásszakértők nemzetközi panelje értett egyet a szoftver kitűnőségében, és ítélte oda a szervezet díját az általános oktatási termékek kategóriában. Az elbírálás során figyelembe vett kritériumok a következők voltak: általános minőségi elvárások, pedagógiai érték, használhatóság, esztétikum, valósághű tartalom, alkalmazhatóság, formatervezési innováció, pedagógiai innováció, technológiai innováció, interaktivitás foka, továbbá az ár/érték arány. A SMART először 2004-ben nyerte el a Worlddiac elismerését, akkor még a SMART Board™ interaktív táblával.

A Worlddiac Díj a legelismertebb nemzetközi kitüntetés az oktatás területén. Először 1984-ben osztották ki, azzal a céllal, hogy a gyártókat az oktatást segítő termékek folyamatos fejlesztésére ösztönözzék. A díjátadó 2008. október 28-án lesz a svájci Bázelben, a WORLDDIAC 2008 BASEL oktatási szakkiállítással egybekötve. Az esemény 80 országból érkező, oktatási termékeket kiállító cégei között a SMART is jelen lesz majd.

 „Származástól függetlenül, a tanárok egyöntetűen nagyra értékelik a SMART Notebook szoftverét, és az osztályterem elsődleges fontosságú oktatási eszközének tartják” – mondta el Nancy Knowlton, a SMART Technologies vezérigazgatója. „Mostani díjunk megerősíti a tanárok véleményét, mi pedig büszkék vagyunk, hogy olyan termékeket fejleszthetünk, amelyek segítséget jelentenek a tanárok számára és a diákok tanulásba történő eredményesebb bevonásába.”
A SMART Notebook 10

Minden tanítási nap világszerte tanárok milliói tapasztalják meg a SMART Notebook szoftvere és interaktív táblái közötti nagyfokú együttműködést. A 10-es verzió 30 új oktatói felülettel bővült, amely még izgalmasabbá és vonzóbbá teszi a tanulást. A szoftver továbbá hozzáférést is tartalmaz egy olyan tanári hálózathoz, ahol a használattal kapcsolatos információk és tapasztalatok közzétehetők, hozzáférhetők. A 10-es verzió megjelenése, azaz 2008 áprilisa óta hetente átlag 8000 ezer új felhasználó aktiválja a szoftvert.

A Notebook szoftver 10-es próba verziója letölthető a magyarországi forgalmazó weboldaláról: http://www.lsk.hu/letoltes.html. A több mint 6000 elemet tartalmazó képtár és a szoftver kezelői nyelve magyar. A képtárban található órai interaktív feladatkészítő eszköztár rövidesen magyarul is elérhető lesz.

Ár és elérhetőség

A SMART Notebook 10 a SMART Board interaktív tábláihoz, a Sympodium interaktív palatáblához, és a vezeték nélküli AirLiner szavazórendszerhez jár ingyenesen. A SMART vásárlói számára a Notebook frissítései szintén ingyenesen hozzáférhetők. A SMART Notebook azon iskolák számára is ajánlott, amelyek egyébként nem SMART márkájú oktatási eszközöket használnak. Minden érdeklődő iskola, amely érdekelt a szoftver kipróbálásában vegye fel a kapcsolatot a SMART hazai terjesztőjével, az LSK Hungáriával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr51562023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása