HTML

Friss topikok

Vigyázzunk a strandolással

2008.07.07. 15:16 bellini

Itt a nyár! Végre itt a nyár! Sikítani tudnál az örömtől és már alig várod, hogy eljöjjön a vakáció ideje, addig azonban ellátogatsz egy strandra, ha már nincs közelben tengerpart.

Vigyázz! A másokkal való együtt fürdőzés sok gonddal, bajjal járhat, akaratlanul is ajándékba kaphatsz nem kívánt betegségeket. Amikor a hőmérő higanyszála eléri a 35 Celsius fokot csakis arra tudsz gondolni, hogy hogyan hűtheted le magad. Mi más lenne erre a legalkalmasabb, minthogy elmenj a strandra.

A strandok kínálata - fertőzés, gomba

Hétvégén, sőt hétköznap is sokan ellátogatunk a strandokra. Amellett, hogy tökéletes módot nyújt arra, hogy végre megszabaduljunk a kánikulától, jó kikapcsolódást is nyújthat. Vigyázz azonban mert minden alkalommal amikor megmártózol a medencében esélyed van összeszedni ezt azt. A strandok igencsak bő kínálattal rendelkeznek: -hasi panaszok: vérhas, hepatitisz A, E. Coli fertőzés; bőrbetegségek:

lábgomba

, szemgyulladás, fülgyulladás,

stb

.



Hogyan védekezz ?



Íme néhány jótanács a nyárra nézve


- tusolj mielőtt bemennél a vízbe, de utána se felejts el víz alá állni


- azt lehet tudni, hogy a nyári betegségeket legtöbbször akkor szedjük össze ha a víz szennyezett, ezért lehetőleg ne nyelj vizet a medence vizéből


- ha nyíl sebed, heged van ne menj be a vízbe


- amikor kijössz a medencéből moss arcot hideg vízzel, ezzel megelőzheted a

kötőhártyagyulladást

- miután kijöttél a medencéből törölközz meg, ezzel meggátolhatod a gombák megtelepedését testeden


- ha erős klór szagot érzel az nem a tisztaságot jelenti, éppen ellenkezőleg


 

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód jotanacs

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr29557349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása