HTML

Friss topikok

Letölthető a végleges Firefox 3

2008.06.18. 08:24 bellini

Az új funkciókat, kisebb memóriahasználatot és nagyobb sebességet ígérő szoftver teljes és végleges, a végfelhasználóknak szánt változata az eredeti tervekhez képest közel kétórás késéssel már letölthető, magyar változatban is.
 
A Mozilla alapítvány legfrissebb böngészőprogramját csendes-óceáni idő szerint elvben reggel 10 órától, vagyis a hazánkig húzódó nyugat-európai időzónában 17-én este 7-től lehet letölteni, de szerverproblémák miatt kissé késett a program bemutatkozása. A szoftver valódi újdonságot hoz a böngészők piacára, hiszen nem csupán ráncfelvarrásról van szó, lényegi változásokat hajtottak végre a szoftverben. A Firefox 3 várhatóan a világ leggyorsabb böngészője lesz, ám ennél fontosabb a fejlesztés három éve alatt beépített mintegy 15 ezer kisebb-nagyobb újítás, a megújult vezérlősor, vagy a memóriahasználatot csökkentő megoldások, hiszen így gépünknek több erőforrása marad az operációs rendszerekre, vagy más alkalmazások futtatásához.

A szoftver megjelenése egyben világrekord kísérlet, bár pontos számok nem állnak rendelkezésre, elemzők szerint a Guinness rekordhoz az első 24 órában el kell érni az egymilliós letöltésszámot. Erre minden esély meg is van, amennyiben a szerverek bírják a túlterheléses támadáshoz hasonlatos rohamot, hiszen a rekordkísérletet előkészítő oldalon az előzetes regisztrációk száma meghaladja az 1 700 000-et. A legtöbben az USA területéről regisztráltak, de Európa is szinte egységesen érdeklődik, az országonkénti 100 ezres határt először Lengyelország, majd Olaszország, és az utolsó pillanatokban Franciaország érte el, de hazánk is jeleskedik méretéhez és lakosságának számához képest.

A böngészők harcában a Firefox jelenleg világszerte nagyjából 15-17 százalékos részesedést képvisel, de ez az arány országonként erősen változik, van ahol elenyésző, de Németországban nemrég elérte a 27 százalékot is, szakértők szerint ennek oka többek közt a szabadon fejleszthető kiegészítők sokasága. Az új szoftver megjelenése mindenesetre felélénkítheti a böngészők piacát, és annak sem kell sokáig várni, aki inkább az Internet Explorert részesíti előnyben, hiszen az IE 8 várhatóan augusztusban érkezik. A Firefox többek között angol és magyar változatokban is letölthető egy 7,8 MB-os csomag formájában a Letöltés.com oldalról.

Szólj hozzá!

Címkék: web internet

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr21526616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása