HTML

Friss topikok

Mézeskalácsszív, alsógatya és gumióvszer

2008.05.14. 11:52 bellini

Szép számmal jelentkeztek pályaműveikkel az amatőrök és profi tárgytervező műhelyek a nemrégiben lezárult Fütyülős pályázatra. A zsűritagok csak kapkodták a fejüket, s ahogy mondani szokás, nehéz helyzetben voltak, hiszen több mint 300 remek alkotásból kellett kimazsolázniuk a legjobbakat. Az eredményt a széles és nagyérdemű publikum is megtekintheti a hamarosan megnyíló kiállításon.

Ugyebár egy trendteremtő brand pályázatnál semmi sem lehetetlen. Különösen nem akkor, ha a pályázat kiírói, a kortárs kép- illetve tárgykultúrát pályázatokon megjelenítő ARC és a Zwack Unicum Nyrt. csupán egy, a Fütyülős márka tradicionális, napjainkra megújult motívumának elhelyezését tűzték ki célul az alkotók számára. Három kategóriában lehetett nevezni, az úgynevezett kütyük (kisebb gadzsetektől, elektronikai termékektől a nagyobb technikai berendezésekig), a mütyürök (dizájnos használati tárgyak, lakberendezési tárgyak, bútordarabok, dekorációk) és a cuccok (ruhadarabok és öltözék kiegészítők) kategóriában. A pályaművek lehettek több nézetű látványtervek és/vagy elkészített prototípusok valamint a prototípusokról készült fotók.

A legnépszerűbb és legtöbbeket megihlető kategóriának a mütyűrök bizonyultak, különösen sok használati tárgyon jelent meg a Fütyülős letisztult motívuma. Pigniczky Rita, a Fütyülős márka menedzsernek szívét legjobban az amatőrök erőfeszítése dobogtatta meg, mint mondja, ezeken a tárgyakon látszott igazán, hogy a tervezők, ha a professzionális megjelenítést nem is tekintették fő szempontnak, de kreatívan és roppant ötletesen álltak a feladathoz. Volt, aki pulóverbe kötötte bele a mintát, más valaki mézeskalácsszívbe illesztette a kötelező motívumot, de rengeteg Fütyülős motívummal illetett alsónadrág, papucs, gumióvszer terv, és kész tárgy érkezett be. - Nagyon sikeresnek érzem a pályázatot, részben a beérkezett pályaművek számát, részben pedig azok színességét, jópofán megfogalmazott eredetiségét tekintve – mondta Pigniczky Rita. – Öröm volt látni, hogy ilyen sokan elkapták a fonalat, ráéreztek a témára, és szokatlan, modern műveket alkottak. A Fütyülős márka számára sok használható és válallható terv született.

A pályázat kiíróinak elsődleges célja az volt, hogy az elkészült tárgyakból, tervekből olyan -kiállítás álljon össze, ami komoly merítést jelent a hazai tárgykultúra világából.

„Ma már elmondható, hogy rengeteg profi ügynökséget és lelkes amatőr tervezőt, gondolkodót ihletett meg a pályázat – teszi hozzá Bakos Gábor, az ARC ügyvezető igazgatója. Tényleg izgalmas feladat volt a zsűrizés, sok tekintetben meg is osztotta a zsűritagokat, dizájntervezőket, a tárgykultúra világának szakembereit, de abban egyetértettek, hogy az igazán kreatív, az alaposan végig gondolt ötleteket részesítsék előnyben az elbírálásnál. Sok meglepő döntés is született, a végeredmény a hamarosan megnyíló kiállításon látható. Az ARC életében ez az első olyan pályázat, amelynek fókuszában egy konkrét termék és cég áll, ugyanakkor a cél a díjazott pályázatok – amelyek a későbbiekben persze merchandising célokat is szolgálhatnak - kiállításon való megjelenítése volt. A pályázat külön érdekessége és egyedisége, a Fütyülős, a hazai kommunikációs kultúrában eddig még szokatlan, innovatív, öletes megoldásokra ösztönző kommunikációja, ami a márkát egyre jobban a kreatív világ megoldásaihoz köti. A pályázat kiírásakor trendteremtésről beszéltünk, nos, hogy ez sikerrel valósult-e meg, a kiállításon dől el, hiszen itt látjuk majd először egyben a teljes anyagot. Nem akarnék elhamarkodottan nyilatkozni, de úgy érzem, a pályaművek minőségét tekintve erre minden esélyünk megvan.“

Az eredményhirdetésre és a kiállítás megnyitására már nem kell sokat várni: május 24-én, a Merlin Színházban (Budapest, 1052 Gerlóczy utca 4.) 20.00-kor kerül sor. De aki ezen a napon mégsem tud elidőzni a fantasztikus Fütyülős kütyük és mütyürök világában, az június 8-ig, ugyanitt megtekintheti azokat.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír pályázat érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr75468115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása