HTML

Friss topikok

Lezárult A Társulat szereplőválogatása

2008.05.14. 12:05 bellini

Eldőlt a júniusi díszelőadás szereposztása, május 10-én lezárult a tizenkét részes döntőfolyam. A határon túli jelentkezők kiemelkedő eredményt értek el a szeptember óta tartó versenyben.

1600 jelentkezőt regisztráltak a szervezők, A Társulat válogatásán végül a fele jelent meg a pályázóknak. A középdöntőben 110-en versenyeztek, és huszonnégyen jutottak a döntőbe. Egy újabb válogatás után A Társulat 16 továbbjutott tagja vívta párharcát, a lányok és a fiúk viadalát külön-külön adásokban láthatták az m1 nézői. Számok, amelyek mögött remények, örömök és csalódások állnak. A közönség hamar a szívébe zárta a műsorfolyamot, szombaton hosszabb-rövidebb ideig kétmilliónál is többen voltak kíváncsiak a produkcióra.

A keddi, május 13-ai sajtótájékoztatón a szervezők beszámoltak arról, hogy a jubileumi díszelőadás másnapján megismétlik a művet, majd a publikum a Szegedi Szabadtéri Játékok három újabb estjén is találkozhat a darabbal.

Az István, a király jubileumi előadását június 18-án mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában. Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját Szikora János rendezi. Az új produkcióról tv-felvétel készül, amelyet az eredeti bemutató negyedszázados évfordulóján, augusztus 20-án sugároz majd a Magyar Televízió. „Sokan megfogalmazták már véleményüket a közszolgálatiságról – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Medveczky Balázs, az MTV alelnöke. – A Társulat célkitűzéseiben, kivitelezésében mindenképpen a közszolgálatiság egyik fontos szeletének bizonyult.” Az intézmény a több hónapi közös munka elismeréseként egyéves szerződést kötött a Társulat főszereplőivel.

Különösen jól szerepeltek A Társulat viadalán a határon túliak, Sarolt szerepét az erdélyi Éder Enikő nyerte el, Koppányt a felvidéki Vadkerti Imre alakíthatja, s Asztrik megformálója az ugyancsak felvidéki Derzsi György lesz. Egy újságírói kérdésre Rosta Mária, A Társulatot szervező Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője elmondta: szívesen bemutatnák a produkciót a határon túl is, várják a kárpát-medencei partnerek jelentkezését.

Szólj hozzá!

Címkék: média tv magyar sztárok énekesek celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr37468146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása