HTML

Friss topikok

Nekünk, férfiaknak befellegzett

2008.05.12. 11:56 bellini

Kihalóféleben vannak a férfiak. Legalábbis ez a véleménye egy genetikusokból álló csoportnak, akik szerint a férfiak Y kromoszómája egyre csak romlik és idővel el is fog tűnni.

Bajban vannak a férfiak, az Oxford Egyetem genetikusai szerint ugyanis a jövőben kihalhatnak. A genetikusok szerint az apáról fiúra öröklődő Y kromoszóma az egyike azon ritka kromoszómáknak, amelyeket nem lehet megjavítani.

Az Y kromoszóma a megtermékenyítéskor adja meg az újszülött nemét. Ha a férfia X kromoszómát ad a megtermékenyítéskor, akkor a születendő kisbaba lány lesz, ha azonban Y-t, akkor fiú gyermek születik.

A kutatok a vizsgálatok során arra jöttek rá, hogy a férfiak egy százaléka minden generáció során mutáns kromoszómával születik, ami 10%-al lecsökkenti a termékenységet. Ez és az a tény, hogy az Y kromoszóma nem javítható döbbentette rá a tudósokat arra, hogy a férfiakat a kihalás veszélye fenyegeti.

Ugyancsak a kutatók jósolták meg azt is, hogy ez az eseménye 125.000 év múlva fog bekövetkezni, akik azt is hozzátették, hogy a nők nem fogják hiányolni a férfiakat, hiszen úgy tartják, hogy egy gyerek megfoganásához már nem szükséges a férfi, mivel egy másik nő genetikai állományából is képezhető olyan anyag ami képes a megtermékenyítésre.

Szólj hozzá!

Címkék: blog egészség életmód érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr42464796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása