HTML

Friss topikok

LOTTERS vs. DISCO SERVICE: Egy remek dal és egy sikeres együttmûködés!

2008.04.24. 21:50 bellini

Lotters neve nem ismeretlen a magyar dance világban, sõt elég megemlítenünk pár címet illetve feldolgozást: "Hogy tudnék élni nélküled", "Vinnélek", "Rólad álmodom", s máris nagy slágereket kötünk a DJ/producer nevéhez. Nemrég igen tekintélyes sikert ért el a lemezlovas elsõ saját dala, a "Táncolj ma éjjel", melyet Kefir adott elõ. Lotters Krisztián számára tehát nem újdonság az együttmõködés valamely elõadóval. Ez történt a közelmúltban a Disco Service formáció egyik dala kapcsán is.

Egy régi sláger új verzióban!

A formáció segítségül hívta Lotterst, hogy vegye kezelésbe a "Te vagy az (aki kell)" címû dalt. Dallamos, könnyed, fülbemászó sláger, amely 1985-ben 18 (!) országban volt a dance TOP 10-ben Patty Ryan elõadásában. Dieter Bohlen álneves szerzeményét a Disco Service a bemutatkozó nagylemezén feldolgozta, jelenleg csak ezen a maxin hozzáférhetõ, viszont számos válogatáslemezen hallható lesz majd. A maxin négy változat szerepel: Lotters radio mix; Lotters video cut és a Lotters club mix. Valamint az eredeti változat, amely azonos a nagylemezen található verzióval.

Nézd meg a DISCO SERVICE új klipjét >>

"A csapat megkeresésére boldogan vállaltam el ennek a dalnak az ujjáélesztését, ami már meg volt a disco-popos verzióban, és kérték, hogy alakítsam át a mostani trendeknek megfelelõen elektro-retro diszkósra! Ez nem állt tõlem távol, hiszen jómagam is az italodiscón nõttem fel, és imádom, valamint a dal személyes kedvencem volt a Komjáthy-féle "Csak fiatalok" zenei kínálatában a '80-as években! Így lett a 2008-as, klubos, táncolható és trendy remix az együttmûködésünk eredménye" - nyilatkozta Krisztián.

A gyümölcsözõ együttmûködés folytatódik nyár folyamán, hiszen DJ Lotters önálló lemezzel tér vissza a dance világába, a tõle jól megszokott stílusban. A "Te vagy az (aki kell)" címû dal ugyanis a néhány hónap múlva megjelenõ Lotters "Club Recall 2008" mixalbum elõhírnöke, melyen hasonló feldolgozások szerepelnek egy 80 perces mixben (ezek a dalok ismert '80-as, '90-es évekbeli zenék 2006-2008 közötti feldolgozások elektro-trendy club verziókban, melyeket sokszor hallhattunk a hazai klubokban!) A "Club Recall" folytatása a "Dance Recall" lemeznek, mely 2004-ben volt nagy siker a lemezpiacon, akkor dance stílusban mixelve. Most azonban a zenei irányvonal változásával, mely modern tánczenévé alakult, klubos és lasabb tempóban lesz hallható. A bonus track pedig ez az aktuális dal lesz a korongon.

A Disco Service

A recept egyszerû és zseniálisnak mondható: vegyünk a '80-as évek jellegzetességeibõl dallamvilágot, érzéseket, zenei motívumokat. Adjunk hozzá kicsit a '90-es évek tempójából, írjunk könnyû, de mégis jó szövegeket, és mindezt minõségi szinten prezentáljuk - pontosan ismerve a közönség legmélyebb igényeit is több éves kiadói/produceri rutinnal a hátunk mögött. Így nemcsak elsõ hallásra fülbemászó, slágergyanús dalok születhetnek, de mindenki örömmel énekelheti õket. Mert az élet szép: és a zene, vagyis a táncolható disco által mindez meg is elevenedik a DISCO SERVICE albumán. Csak jó kedvünk lehet tõle... és ez mindenkire ráfér manapság!

Hallgass bele a DISCO SERVICE dalaiba >>

Az elsõ kislemez az albumon található négy '80s nagy discosláger feldolgozása közül az egyik: "Buona Sera Ciao Ciao"! Mindenki számára ismert, és magyarul egy igazi könnyed, azonnal megkedvelhetõ dal született. Mindezek mellett a 30-as, 40-es korosztály élvezheti a '80-as korszak ismert dalainak további az albumon található igazán kiváló átiratait: "Te vagy az (aki kell)", "Lucifer lánya" vagy a most elsõként feldolgozási engedélyt kapott világsiker, a "Boys Boys Boys".

A csapat elsõ dala, a "Gyere táncolj! (A party most indul)" már a "Retro Disco Koktél" CD-n tavaly hódított, és számos regionális rádióban felhangzott, és novemberben egy német kiadói/produkciós csoport útnak indítja a dal angol változatát egy külföldi sztár lemezén, kislemezként kimásolva!

A DISCO SERVICE sikere a fiatalok körében az énekesnõ, Klajkó Szandy által garantált, aki eddig országos táncversenyeket nyert meg (pl. VIVA Táncreakció különdíj), hatalmas rajongótábora van, a közönsége már jól ismeri, és nemcsak gyönyörû és értelmes: ráadásul kiválóan énekel! A két férfi tag pedig, mint háttér: Clay - több éves stúdiózenészi tapasztalattal rendelkezõ, rutinos hangszerelõ, szerzõ, a saját dalokért leginkább õ felelõs, valamint Hargittay Gábor, aki számos zenei kiadványával (Nagy Olasz Slágeralbum, Retro Disco Koktél, Maxi Disco sorozat, stb) évek óta a zenei világ háttéralkotója/kiadója Magyarországon...

A korong Erdélyben is kapható, valamint a csapat tavasztól országos és határokon túli fellépéseken is látható.

1 komment · 1 trackback

Címkék: zene magyar énekes együttesek énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr89440976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miriam 2013.06.04. 20:03:03

Acls pre test 2011 - riujemr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bierkamp 2008.06.19. 09:28:06

Szegény "lejárt" lemez DJ Lotters, lemaradt ill. leragadt, nála ma már sokkal jobbak vannak. Ő már csak egy " megélhetési" DJ. (sok dalt nem is Ő csinál meg hanem Lentiben" a Hegedűs és a Matyi) nah ennyit erről!
süti beállítások módosítása