HTML

Friss topikok

KATINKA: BÁRCSAK LENNÉK...

2008.03.05. 12:18 bellini

Bár Katinkát az ország eddig úgy ismerhette, mint a Romantic zenekar egyik énekesnõje, azonban a fantasztikus hang és a helyes külsõ mögött sokkal több rejtõzik, mint azt a zenerajongók gondolnák... A hölgy idén tavasszal megmutatja, mire képes igazán a zenei életben.

Katinka születésétõl fogja génjeiben hordozza a zene szeretetét, elég csak annyit említeni, hogy nagyapja testvére volt az elsõ zenei diplomás roma cimbalommûvész Magyarországon. Katinka már gyerekkorában közelebbi barátságot kötött a zongorával, elõször, mint csak rajongó, hiszen nap mint nap hallhatta nõvére gyakorlását, aki késõbb a konzervatóriumot is elvégezte. 9 éves korában az ifjú énekesnõ is leült a billentyûk mögé, és hat éven keresztül szorgalmasan gyakorolt. Az emelt színtû zenei iskola elvégzése után azonban nem a konzervatóriumi tanulmányokat választotta. Õ ennél többet akart, ezért 16 éves korában Horváth Eszternél kezdte elsajátítani az éneklés fortélyait. Itt a klasszikus hangképzés mellett '50-es évekbeli jazz standardeket tanult, zongorakísérettel elõadva. Tehetségét látván többen is bíztatták, hogy nevezzen be az 1996-ban megrendezett, utolsó "Ki mit tud" tehetségkutató versenyre, ahol a "Jazz ének" kategóriában egészen a középdöntõig jutott.

A rengeteg pozitív visszajelzés hatására továbbra is szorgalmasan gyakorolt, majd beiratkozott és elvégezte az MZTSZ - Kõbányai Zenei Stúdiót. Ekkor már a szakma is felfigyelt rendkívüli tehetségére, és Babos Gyula elhívta az akkor formálódó Babos Project Romaniba, ahol roma folklór dalok elõadásával szórakoztatta a közönséget, hatalmas sikerrel. Szinte az összes itthoni jazz fesztiválon felléptek, de Izrael, Németország, Anglia és Franciaország fesztiváljain is óriási sikert aratott a produkció. A Babos Project mellett több hazai sztár anyagán is vokálozott, többek között Charlie, Ganxsta Zolee, Dopeman, de a végtelenségig folytathatnánk a felsorolást.


'99-ben indult el a Romantic, illetve ekkor köszöntött be az elsõ nagy szerelem Katinka életébe. A trió sikert sikerre halmozott, számtalan arany és platinalemez biztosította õket a közönség szeretetérõl. Katinka is úgy érezte, élete minden téren a helyes vágányon halad; hatalmas népszerûség, tökéletes külsõ (ekkorra már megszabadult súlyfeleslegétõl), szerelem. Azonban a Romantic 2006-ban feloszlott és véget ért a nagy szerelem is. Nem csak a szakmai, hanem a magánélete is romokban hevert. Elvesztette a talajt a lába alól, önbizalomhiánnyal küszködött, visszajöttek az évek során kemény munkával leadott plusz kilók. Ahogy mondani szokták, innen csak felfelé vezet az út.

Katinka végiggondolta eddigi életét, és rájött, hogy fel kell állni a kudarcból, és van kiút. Élete értelme az éneklés, mindig is énekesnõ szeretett volna lenni. Nem akart "romanticos Katinka" maradni, úgy érezte, megmutatja a világnak, hogy önállóan, egymaga is sikeres tud lenni. Mert merészet álmodni és elhatározta, hogy egy fantasztikus szólólemezzel tér vissza popzene világába. Az album munkálatai elkezdõdtek és Katinka újra érezte, hogy "él", van célja és értelme pályafutásának. Jelenleg tele van önbizalommal, energiával, és a konditermeket is gyakran látogatja.

S hogy milyen lesz a bemutatkozó album? Slágeres, igényes, romantikus popzene, pozitív üzenettel, egy csodálatos hangú énekesnõtõl. Az elsõ kislemez "Bárcsak lennék..." címmel kerül a rádiókhoz, és azok a szerencsések, akik már halhatták a dalt, az év elsõ felének egyik legnagyobb hazai slágerének tartják.

Az áprilisra várható nagylemezen szereplõ dalok Harmath Szabolcs zeneszerzõ és Orbán Tamás szövegíró munkáját dicsérik.

Szólj hozzá!

Címkék: zene celeb magyar sztár videoklip énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr58366499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása