HTML

Friss topikok

POPPER PÉTER - Dalok gyertyafénynél

2008.02.07. 13:57 bellini

Az idei év első nagy könnyűzenei meglepetése, hogy Popper Péter több év kihagyás után ismét önálló albummal jelentkezik.

Péter a ’80-as években alakult sikerformáció, a Step oszlopos tagja volt. A csapat három albumot jelentetett meg (Támadás, Igen, Ciao), melyekből összesen több mint 300 000 példány talált gazdára. Számtalan koncert után 1990 elején, Flipper Öcsi távozása után felbomlott a zenekar, majd Péter különböző lemezeken dolgozott, mint szerző és hangszerelő. Kipróbálta magát a reklám területén és hamarosan megalakult az Oké együttes Hrutka Robival. Vele két lemezt készített ’91 és ’95 között. Majd hosszú szünet következett, idén azonban Péter úgy gondolta, ismét van mit mondania a nagyközönség számára, és egy régen dédelgetett álma válik valóra.

Ennek kézzelfogható eredménye a február 8-án megjelenő vadonatúj szóló albuma, mely „Dalok gyertyafénynél” címmel kerül a boltok polcaira. A CD saját szerzeményekből, valamint nagyon kedvelt és sikeres magyar slágerekből áll. A dalok egy zongora mellet szólalnak meg, többnyire romantikus, lírai szerzemények. A saját nóták közül hallható egy-egy kedvenc az elmúlt húsz évből, illetve helyet kaptak azok az új dalok is, amelyek lemezen ez idáig még nem jelentek meg.

A korong egyik igazi különlegessége a „Végtelen” című duett Széles Izával, akit a Megasztárból ismerhetünk, és ez a dal az egyik betétdala a „9 és fél randi” című magyar filmnek. A Fenyő Iván főszereplésével készült romantikus vígjátékot az S.O.S. Szerelem alkotógárdája készítette. A várhatóan óriási közönségsikernek ígérkező alkotás Valentin napon, azaz február 14-én kerül a mozik a műsorára.

Az albumon hallható szerzemények:
1. Feledés (Popper Péter)
2. Ha volna két életem (Piramis)
3. Végtelen (Széles Izabella-Popper Péter)
4. Miért (V-Moto’ Rock)
5. A csend színei (Oké)
6. Ott állsz az út végén (Máté Péter)
7. Lesz-e még (Step)
8. Ajándék (Piramis)
9. Túl késő (Popper Péter)
10. Azért vannak a jóbarátok (Máté Péter)
11. Lesz időd (Oké)
12. 12. Álmodtam egy világot (Edda)
13. Várj míg felkel majd a nap (V-Moto’ Rock)

9 komment

Címkék: zene celeb magyar énekes sztár album megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr94329462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béla 2008.02.09. 20:44:31

könyörgök ezt a széles izát ne!!!!!!!!!!!!!!!márk, lola után nem tudnék még egy trógert elnézni!!!!!!!!!!!!!

csipa 2008.02.10. 08:29:18

Hát ez a Popper sem volt soha egy nagy durranás, miért mindig valakinek,valaminek a hátán akarja magát visszahozni. Ő sincs tisztába azzal, hogy lejárt az ideje,pedig ő régen sem volt egy meghatározó alakja a zenei világnak. Hát nem tudom meghallgattam az oldalán is ezeket a számokat, jobb lenne , ha csak zongorázna(esetleg vokálozna), de Peti kérlek NE énekelj önállóan!

bugijakab 2008.02.10. 11:32:11

Én bírtam anno a Step-et,meg fogom hallgatni az albumot de sajnálom h szinte csak régi számok vannak rajta.Kicsikét untatnak már a feldolgozások

manó 2008.02.10. 22:32:12

hát mit mondjak....mi tud összehozni egy húsz éves lányt egy ötven éves emberrel.......ki az a széles iza ? nem az a megás kiscsaj aki legesőnek esett ki? gratulálok annak aki futatja...úgy látszik vissza jön a tehetségtelenek kora a magyar popba..

agnesal 2008.02.18. 09:22:12

Azért, mert nem voltak botrányai és meghúzódott a háttérben...na és közben mást is csinált, nem csak tátogott minden bulin...még meghatározó egyénisége a magyar zenei életnek. Nem kötelező meghallgatni.

lali 2008.02.18. 16:35:07

én szerettem az izát, figyeltem a blogját, tök rendes lány normális.de sajnos úgy táncol ahogyan fütyülnek neki, gondolom ezért énekel az apuka korú popper p.vel, és hát ez a sexjelenet a klippekben nem igazán értem....hogy engedhette...én nem engedtem volna hogy úgy öltöztessenek mint egy k....t.

Szabigabi 2008.03.21. 11:12:50

Nem hallottam a lemezt,de valahogy nekem is az a véleményem,hogy miért dolgozzák fel már annyiszor a régi számokat???Arról nem is beszélve,hogy a Flipper Öcsit is lehúzták,mert egy-két régi számot újra feldolgozott....mondjuk az legalább az Ő száma volt.

taki 2008.03.28. 18:14:48

semmit sem tud...a szám egy virágének...a szöveg visziel...mega mega gádzsi

haus 2008.06.05. 13:54:32

Gusztustalan,izléstelen feldolgozás album. Nagyságrendekkel lemarad az eredetiktől.
Máté péter még a szerencsések közé tartozik,mert Ő már nem hallhatja.
Az egész egy nagy Nyál...
Max 1 pontot érdemel!
süti beállítások módosítása