HTML

Friss topikok

Cigányzenével erősít a Fiesta az Eurovíziós dalfesztiválon

2008.01.24. 11:30 bellini

Hazánk legsikeresebb latinpop együttese, a Fiesta is bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjébe. A fiúk eddigi legismertebb slágerei ugyan mind latinos dallamokból állnak, de talán sokan nem tudják: nemcsak latinzenét szereznek a srácok…

Igazi meglepetéssel készül a Fiesta az Eurovíziós dalfesztiválra, cigányzenei alapokon nyugvó dalt adnak elő, melyben kiegészülnek a műfaj egyik legnevesebb képviselőjével, Kovács Antallal, a Romano Drom vezetőjével.

Knapik Tamás, az együttes zeneszerző-gitárosa nemrégiben egy cigányzenei elemekkel tarkított dalt készített. Megkereste Kovács Antalt, akivel még a Dalnokok Ligájában dolgoztak együtt egy produkcióban és ismét megkérte, énekeljen velük. Ekkor még ő sem arra szánta, hogy ezzel indulhatnak a fesztiválon. Egy zenész barátja javaslatára azonban elkészítették a dal angol verzióját is, és ezután már egyértelmű volt: beadták a pályázatukat.

„Antit minden bizonnyal kevesebben ismerik Magyarországon, mint külföldön, mert bátran állíthatom, világhírűek. Járják a világot, népszerűsítik a magyarországi oláh- cigány zenét és mindenhol fejet hajtanak a tehetségük előtt. Jó példa erre, mikor New York-ban jártunk és szokásunkhoz híven betértünk egy lemezboltba: az egyetlen magyar hanghordozó, amit láttunk, az Romano Drom volt. Zseniális zenész, büszke vagyok rá, hogy részt vesz a dalunkban” – mondta Tamás.

A Gyűlölve szeretni c. felvételre egyébként a napokban leforgatták a videoklipet, melyben a főszerepet Latabár Kálmán unokája, a „legifjabb” Latabár Kálmán, Öcsi alakítja.

A szerzeménnyel indul a heteken belül megjelenő új Fiesta lemez, melyen további kuriózumokkal is találkozhatnak. A zenekar most merészebben nyitott az ún. worldmusic irányába, az új lemez egy részét ismét Puerto Ricoban készítették, másik felét hazai zenészekkel rögzítették. Az albumon öt olyan dal van, amelyet szimfónikus zenekar játszott fel és összeségében egy picit elektronikusabb lett, mint az eddigi Fiesta lemezek.

 


Szólj hozzá!

Címkék: média zene tv magyar énekes hír eurovision énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr19309793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása