HTML

Friss topikok

Átlépte a magyar-román határt a késelő kisfiú

2008.01.16. 13:10 bellini

Szerdán háromnegyed 12 előtt néhány perccel hagyta el Magyarország területét Ártándnál az a személygépkocsi, amelyben hazaszállítják azt a román kisfiút, aki a múlt héten szúrt combon egy fiatalt Budapesten a Blaha Lujza téren - adta hírül az MTI helyszínen lévő tudósítója. Információi szerint a kisfiú a személygépkocsi hátsó ülésén középen ült, mellette két oldalon a BRFK ifjúságvédelmi munkatársa és a Gyermekvédelmi Szolgálat képviselője vették körül. A kisfiút szállító személygépkocsi megállás nélkül hajtott át a határon a román oldalra, ahol megtörténik a hivatalos átadás.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője a helyszínen elmondta, hivatalosan déli 12 órakor adják át a gyereket a román hatóságoknak, majd a magyar oldalon rövid sajtótájékoztatón ismertetik az átadás körülményeit.

Az MTI korábbi információi szerint a kisfiút Csíkszeredára szállítják. A gyereket befogadó Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság ügyvezető igazgatója, Bartha Éva korábban a távirati irodának elmondta: megpróbálják a lehető legjobb körülmények közé helyezni Romániában a fiút.

Bartha Éva megerősítette azt is, hogy azonosították a kisfiú családját a Gyergyó-övezetben, és felmérték a szociális helyzetüket. A 12 éves, román állampolgárságú gyermek múlt csütörtökön szúrt combon egy 15 éves fiút a Blaha Lujza téri villamosmegállóban, hogy megszerezze annak mp3-lejátszóját. A fiú életkora miatt nem büntethető.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: média magyar hír botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr45299557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása