HTML

Friss topikok

Luxus óceánjáró juthat a Titanic sorsára

2007.11.23. 11:56 bellini

Egy óceánjáró hajó juthat a Titanic sorsára. A 154 fős utast szállító hajóóriás a Déli-Jeges-tengerben kezdett el süllyedni, miután nekiütközött egy jéghegynek.

A legutóbbi információk alapján a 154 embert mentőcsónakok segítségével már kimentették a hajó fedélzetéről, a hajót teljesen elhagyták.

Az utasok élete azonban még így is veszélyben van, hiszen ott ahol a hajó süllyedni kezdett a hőmérséklet nem éri el a 0 Celsius fokot.

„Ma reggel az argentin és amerikai parti őrség azon dolgozik, hogy kimenekítsék az Explorer hajó utasait, ami a Shetland sziget közelében kezdett elsüllyedni.” – nyilatkozta Andy Catrell, a brit parti őrség szóvivője, a BBC-nek.

Egy másik utasszállító hajó már elindult a mentőcsónakokban ragadt utasokért.

Egy hasonló esemény történt 1912 április 14-én is, amikor a világ legnagyobb utasszállító hajója, a Titanic első utján jéghegynek ütközött és mintegy két óra alatt a mélybe süllyedt. Akkor több mint 1000 ember vesztette életét a hajószerencsétlenségben.

Szólj hozzá!

Címkék: média hír búlvár

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr76239230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása