HTML

Friss topikok

Bagi Ivánt és Malota Lászlót az intézet hozta össze

2007.11.14. 21:51 bellini

Első filmszerepére készül Bagi Iván. A nem mindennapi humoráról híres Bagi Ivánt legjobb barátja kérte fel a szerepre. Malota László idén megjelent Amiről hallgatnom kellene című könyvéből készül majd film és színdarab.

 

Malota László már első, önéletrajzi ihletésű regényével berobbant a köztudatba, meghódítván a magyar irodalomszerető közönséget, huzamosabb ideig vezetve a szépirodalmi sikerlistákat többek között Kertész Imre Nobel-díjas könyve előtt. Bagi Ivánnal hat évvel ezelőtt ismerkedtek meg, azóta szinte naponta találkoznak.

 

- Amikor Laci elmesélte, hogy az árvaházakról akar írni nagyon megörültem. – mesélte Bagi Iván. – Sokat beszélgettünk és meséltem is neki a tapasztalataimról. Egyébként az ő édesapja szintén szülők nélkül nőtt fel. Laci egyébként nevelőtanárként is sok tapasztalatot szerzett egy árvaházban. Elfogultság nélkül állíthatom, hogy az Amiről hallgatnom kellene című könyvében teljesen sikerült visszaadnia azt az érzésvilágot és légkört ami jellemző ezekre az intézetekre. Megtiszteltetés, hogy nekem ajánlotta.

 

Malota László feltett szándéka, hogy könyvéből film és színdarab készüljön. Ivánnal már régóta fontolgatják, hogy ő játszaná a mozi főszerepét, ha a forgatásra sor kerül. A tehetséges fiatal író és Iván már dolgozik a forgatókönyvön, s nagy erőkkel keresi a legideálisabb rendezőt.

 

- Igazán kényes témákat dolgoz fel a könyv, egyáltalán nem mindegy, hogy szociálisan mennyire érzékeny az az ember, aki elvállalja a film megrendezését – vélekedik az író, Malota László. – Feltett szándékunk Ivánnal, hogy kizárólag árvaházba nevelkedett, vagy ott élő gyerekek játszanának benne, ezzel is lehetőséget adva az ott elvesző tehetségeknek, hogy kitörhessenek a nehéz körülményeik közül, és példát mutathassanak társaiknak. A film bevételét természetesen az árvaház kapná.

 

- Két okból is nagyon pozitívnak tartom Laci barátom ötletét – veszi át a szót az intézetben nevelkedett humorista. – Egyrészt borzasztó fontosnak tartom, hogy segítsünk az árva gyerekeken, akár csak azzal is, hogy bemutatjuk az életüket. Másrészt pedig iszonyatosan kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan is működnék én színészként. Ez ugye csak akkor derül majd ki, ha elkezdjük a forgatást, hiszen a humor és a paródia egy egészen más műfaj.

2 komment

Címkék: média magyar bulvár pletyka sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr72229412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillag 2007.11.17. 11:24:19

Sziasztok!
Szerintem nagyon jó ötlet , hogy Laci könyvéből film legyen! Sokakat fog érdekelni, sok sikert kivánok hozzá!

Valcsi 2007.11.17. 22:12:12

Sziasztok!:-)
Nagy örömmel olvastam,hogy színdarab,és film is készül Laci könyvéből!Csatlakozom Csillag véleményéhez,és én is sok sikert kívánok Lacinak,és Ivánnak is!Remélem,hogy mihamarabb látható lesz!
süti beállítások módosítása