HTML

Friss topikok

Megnyílik a World Press Photo 2007 kiállítás

2007.09.21. 09:21 bellini

Az előző év legjobb sajtófotóit, köztük a hírfotók kategóriájában győztes Szigetváry Zsolt sorozatát felvonultató 50. World Press Photo kiállítás ma nyílik meg Budapesten, a Néprajzi Múzeumban. A versenyre az idén 124 országból 4.448 fotóriporter küldött képeket. A független nemzetközi zsűri 78.083 fotóból két héten át tartó mérlegeléssel válogatta ki a legjobbakat. A zsűrizés minden év februárjában Amszterdamban zajlik. A munkák digitális formában érkeznek a pályázatra, amelyen tíz kategóriában osztottak díjakat, összesen 58 fotóriporternek.
 
Az idei World Press Photo versenyen a hírfotók sorozatkép kategóriájában Szigetváry Zsolt, a Magyar Távirati Iroda fotóriportere nyerte el az első díjat "Majdnem forradalom" című, a Magyar Televízió budapesti székházának ostromáról, illetve az október 23-i zavargásokról készített sorozatával.

Az év sajtófotója díj nyertese az amerikai Spencer Platt lett, a lebombázott Bejrútról készített fényképével.

Az 1955-ben Hollandiában létrejött World Press Photo független, nonprofit szervezet fő célkitűzése a hivatásos sajtófotósok munkájának támogatása és népszerűsítése szerte a világon. Céljai megvalósítása érdekében a szervezet minden évben megrendezi a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotó-versenyét.

A képek a legkülönfélébb kategóriákban mutatják be az elmúlt év legfontosabb és legmeghatározóbb eseményeit. A díjazott fotókból vándorkiállítás készül, amelyet évről évre több millió ember tekint meg a világban.

A színes és fekete-fehér képeket felvonultató kiállítás október 21-éig tekinthető meg a Néprajzi Múzeumban, amely a várható nagy érdeklődésre tekintettel hétfőn is nyitva tart.

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar hír képek rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr68172107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása