HTML

Friss topikok

Dr.Rock – fájdalommentes rockzene

2007.09.06. 11:42 bellini

2007. szeptember 21. péntek 20h

Belépő: 1000Ft

Az Almássy Téri Szabadidőközpont Budapest legrégebbi koncerthelyszíne. Generációk találtak ott kedvenc zenekart, nagy szerelmet, boldogságtól mámoros éjszakákat. Előttünk egy szezon, mikor ezt felidézheti idős és fiatal: a jövőre 25 éves épület 25 fesztivállal ünnepli megnyitásának évfordulóját. Idén – mert jövőre bezár a Ház, véglegesen – ezért mindegyik fesztivál egy gyertya a ház képzeletbeli és valós születésnapi tortáján. Azonban előttünk még huszonöt ígéret – bár az Almássy megszűnik, mi mindenkit biztatunk: Zárkózz fel! Számolj velünk vissza! Búcsúzzunk együtt!

Szeptember 21-én, pénteken a magyar zenekartörténet egyik legkülönlegesebb csapata játszik a Házban – a rendhagyó helyszínen alapított banda fellépése hagyomány az Almássy Téri Szabadidőközpont történetében.

A dr.Rock zenekar 1996-ban alakult a budapesti Országos Traumatológiai Intézetben. Alapító tagjai orvosok voltak, akik nem elégedtek meg azzal, hogy a betegek életét munkájukkal keserítsék, megpróbáltatásiakat még zenéléssel is fokozni kívánták. Azóta szabadidejük egy részét ezzel töltik. Zenekari tagcseréket követően ma már két tag nem orvos (ők az egykori betegek közül kerültek ki illetve a doktorok közé), az egyikük éppen Debreczeni Ferenc (Ciki), az Omega dobosa.

Az együttes repertoárja főként a magyar rockzene klasszikusainak (Beatrice, Bikini, Edda, Illés, Korál, Republic, Omega, Skorpió, stb) dalaiból áll, de a zenekar saját szerzeményeket is játszik. Hamarosan megjelenik a dr.Rock harmadik önálló CD-je Budapest címmel, amely saját műveket tartalmaz.

A szeptember 21-i fellépésen, a tradiciókat folytatva ismét néhány, a budapesti Országos Traumatológiai Intézetben meggyógyított híres muzsikus zenél a csapattal. A meghívott művészek között van Révész Sándor, a Piramis legendás énekese, Benkő László, az Omega oszlopos tagja, Somló Tamás, az LGT legendás muzsikusa és Szűcs Attila (Tüdő), Németh Alajos (Bikini), Dr. Boros György (Sztárrádió).

Szólj hozzá!

Címkék: zene esemény magyar buli party rendezvény sztárok énekesek celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr12158712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása