HTML

Friss topikok

Korlátozná a kuruc.info elérhetőségét az IRM

2007.09.05. 10:50 bellini

Az Igazságügyi- és Rendészeti Minisztérium (IRM) foglalkozik azzal a lehetőséggel, hogy korlátozza a kurucinfo elérhetőségét - mondta Takács Albert szakminiszter a Polgári Törvénykönyv gyűlöletbeszédet érintő módosítása kapcsán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerda reggel. Az IRM már dolgozott ki elképzeléseket, elvi és szövegszerű javaslatokat az elérhetőség korlátozására - közölte Takács Albert. Hozzátette ugyanakkor: ez sokkal kényesebb dolog, hiszen akarva-akaratlan valamilyen módon a cenzúrára hasonlít, ha az elérhetőséget korlátozzák. Megjegyezte azt is, hogy olyan politikai döntés sem született még, amely a jogalkotónak szabad kezet biztosítana.
 
A szakminiszter felhívta a figyelmet arra is, mivel a szerver külföldi, a magyar állam nem tehet olyan hatósági intézkedéseket, mintha belföldi szerverről lenne szó. Műszaki számítógépes szakemberek szerint a hozzáférés korlátozása technikailag kivitelezhetetlen - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke múlt pénteken, az MDF által kezdeményezett ötpárti sajtóértekezleteten jelentette be, hogy a kormány a Polgári Törvénykönyv módosítását kezdeményezi a vallási, nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó, illetve a szexuális orientáció miatt kisebbségben lévő emberek védelmében. A kezdeményezés céljának azt nevezte, hogy a kisebbségben lévők a közösségüket ért sértő, bántó vagy lealacsonyító megnyilvánulásokkal szemben bírósághoz fordulhassanak.

 

A miniszterelnök augusztus 23-án kérte fel az igazságügyi tárca vezetőjét: vizsgálja meg, hogy a hatályos magyar büntetőjogi szabályok, illetve a sajtótörvény rendelkezései lehetővé teszik-e a kuruc.info elleni arányos fellépést. Kérte továbbá, vizsgálják meg azt is, van-e mód határozottabb fellépésre a tartalmait külföldi szerveren közlő internetes portál ellen, például nemzetközi együttműködés, jogsegélyegyezmény vagy más jogi eszköz felhasználásával. Az igazságügyi miniszternek a vizsgálat eredményét a lehető legrövidebb időn belül kellett elkészítenie és jelentés formájában a kabinet elé vinnie. A javaslatot a tárca múlt héten küldte meg a kormányfőnek.

MTI

1 komment · 1 trackback

Címkék: web internet hír botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr53157797

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: paketo diakopon gia florentia 2018.01.04. 03:35:30

auntpolly - Remedio etna quais efeitos colaterais

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

államcsőd · http://www.allamcsod.hu 2007.09.10. 16:07:46

kötelezzék arra hogy költözzön az iwiwel egy helyre. akkor meg van oldva, hogy elérhetetlen lesz :)
süti beállítások módosítása