HTML

Friss topikok

Ma kezdődik a Zsidó Nyári Fesztivál

2007.08.25. 09:43 bellini

Megkezdődik a X. Zsidó Nyári Fesztivál szombaton este Budapesten. A nyitónapon Kálmán Imre szerzeményeiből hallható összeállítás az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Karinthy Színházban pedig A New York-i páparablás című vígjátékot adják elő. A kéthetes, jubileumi eseményen ötvenkilenc különféle színházi előadással, továbbá filmvetítésekkel, koncertekkel, kiállításokkal, irodalmi programokkal várják az érdeklődőket - közölte korábban a szervező, a Budapesti Zsidó Hitközség Idegenforgalmi és Kulturális Központja. A 125 éve született Kálmán Imre emlékére tartandó esten olyan népszerű dallamok szólalnak meg a zeneszerző operettjeiből, mint a Ma Önről álmodtam megint, a Te rongyos élet, az Emlékszel még, a Jaj, cica, az Álom-álom, vagy a Hajmási Péter, Hajmási Pál.
 

 
Augusztus 26-án, vasárnap Fassang László orgonaművész és Palya Bea énekes lép fel a Dohány utcai zsinagógában, és A dzsungel könyve című előadást mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Budapest Galériában Gráber Margit és Perlrott Csaba Vilmos alkotásaiból nyílik kiállítás, a Ruttkai Éva Színházban a Sabbathsong ad koncertet, a Rumbach utcai zsinagógában Villányi András fotóiból látható tárlat, a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban Shlomo Artzi, Izrael egyik legnépszerűbb könnyűzenei előadója lép fel.

"Kázmérnegyed Erzsébetvárosban" címmel vasárnaptól szeptember 2-ig a Krakkói Zsidó Kulturális Fesztivál Budapest vendége. Az esemény keretében Janusz Makuch fesztiváligazgató tart előadást, kiállításon mutatják be a kortárs lengyel képzőművészetet, Katarzyna Dorota fotóiból nyílik tárlat, a Max Klezmer Band ad koncertet és lengyel rövidfilmeket vetítenek.

Augusztus 27-én, hétfőn a 100 Tagú Cigányzenekar és Szentpéteri Csilla zongoraművész ad koncertet a Dohány utcai zsinagógában. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Sziámi lép fel, vendége lesz Rúzsa Magdi, Tolcsvay László és Babos Gyula.

MTI

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar koncert hír rendezvény sztárok celebek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr31148517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása