HTML

Friss topikok

Dalszövegíró mesterkurzus indul

2007.06.11. 11:37 bellini

Hogyan születnek az örökzöld slágerek? - a Magyar Író Akadémia dalszövegíró mesterkurzusán tíz ismert alkotó osztja meg műhelytitkait a kurzusra jelentkezőkkel. Az oktatói gárdában Bródy János, Kovács Ákos, Müller Péter Sziámi, Lovasi András, Novák Péter neve is szerepel.

 

A Magyar Író Akadémia (MÍA) hazánkban elsőként indított intézményesített keretek között szépírói mesterkurzusokat 2006 őszén húsz kortárs alkotó vezetésével, melynek hallgatói az idén fejezték be tanulmányaikat Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Márton László és Tóth Krisztina szemináriumain. A szépírás mellett 2007 őszétől dalszövegírást is mesterfokon tanítanak az íróakadémián.

A dalszövegíró képzés célja, hogy mintákat mutasson: hogyan alkotnak a legsikeresebb magyar dalszövegírók? Milyen példákat követtek, és milyen példát teremtenek ők maguk? A zene vagy a szöveg születik előbb az alkotás folyamatában? Mi történik a dalszöveggel, ha kivesszük alóla a zenét? Hol a határ költészet és dalszerzés között? Mi a titkuk az örökzöld daloknak?  - többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a mesterkurzus.
A MÍA nemcsak fórumot, hanem iskolát kíván teremteni azoknak a fiataloknak és idősebbeknek, akik a dalszövegírást saját asztalfiókjuknak, vagy már a nyilvánosság előtt művelik. Az itt végzős hallgatók dalszövegei értékelést kapnak majd, és a tehetséges hallgatók előrelépésében segítséget nyújt a MÍA.

Az induló mesterkurzusról bővebb információ a www.iroakademia.hu oldalon vagy a 06 20 338 0352-es telefonszámon kapható. A mesterkurzus meghívott előadói olyan ikonjai a magyar zenei életnek, hogy előadásukból nemcsak az írás iránt érdeklődők, hanem a hazai kulturális élet iránt fogékonyak is profitálhatnak.


A dalszövegíró mesterkurzus oktatói: Bródy János, Fenyő Miklós, Földes László (Hobo), Ganxsta Zolee, Kovács Ákos, Lukács László (Tankcsapda), Lovasi András (Kispál és a borz), Müller Péter Sziámi, Novák Péter, Pataky Attila (Edda).

Szólj hozzá!

Címkék: zene esemény bulvár pletyka dalszöveg lyrics események

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr8596603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása