HTML

Friss topikok

A Sharp kifejlesztette az iparág legkisebb tunermodulját a kínai mobiltévék számára

2008.11.06. 12:56 bellini

Oszaka, 2008. 10. 20. - A Sharp kifejlesztette a világ legkisebb, mobilkészülékekhez kifejlesztett tuner (hangoló) modulját, amely támogatja a kínai mobil multimédiasugárzásra vonatkozó CMMB* szabványt. A mindössze 9,0 x 9,0 x 1,7 mm méretű készüléket a kínai piacra szánják, tömeggyártása előreláthatólag 2008 utolsó havában indul. Kínában az Olimpia kapcsán nőtt a digitális, mobilkészülékeken is fogható adás iránti igény, emiatt a kínai Állami Rádió, Film és Televízió Hatóság is fejlesztésekbe kezdett. Ez év végére már több mint háromszáz kínai városra terjed majd ki a CMMB hálózat lefedettsége.

A Sharp japán földi sugárzású digitális adásokkal és az ehhez szükséges berendezésekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján fejlesztette ki az új jelvevő készüléket. A modul nemcsak apró méretével, de rendkívül alacsony energiafogyasztásával (93 mW) is kitűnik a hasonló termékek közül. A készülék révén lehetővé válik, hogy a mobil készülékek, elsősorban a navigációs rendszerek és a mobil tévék még kompaktabbak, hatékonyabbak és nagyobb teljesítményűek legyenek.

* China Multimedia Mobile Broadcasting (CMMB) – kínai digitalis mobiladó szabvány

Szólj hozzá!

Címkék: mobil hír business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr2753769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása