HTML

Friss topikok

Pink, Duffy, The Killers és Kid Rock is fellép az MTV Europe Music Awards-on

2008.10.06. 10:49 bellini

Impozáns fellépőket láthatunk a 2008-as MTV Europe Music Awardson. A színpadra lépő művészek sorához Beyoncé mellé csatlakozott Pink, Duffy, a The Killers és Kid Rock is. A díjátadót a magyar MTV élőben közvetíti!

 

 Az idei MTV Europe Music Awards az Európai Kultúra fővárosában, Liverpoolban kerül megrendezésre, 2008. november 6-án csütörtökön. Az Echo Arenából közvetített eseményen természetesen minden fellépő világsztár élőben énekel, és új dalokat is előadnak majd.

 

A díjátadó gála történetében az idei, sorrendben a tizenötödik minden eddiginél különlegesebbnek ígérkezik, most hogy ilyen nagy nevek csatlakoztak Beyoncé –hoz a fellépők közé. A tejeskávé bőrű énekesnő előadja többek között új kislemezén hallható dalát, a „So what”-ot, amit a Los Angeles-i Video Music Awards közönsége már hallhatott.

 

Pink már rendszeres, visszatérő fellépője az eseménynek, idén harmadik alkalommal áll színpadra az MTV Europe Music Awards közönsége előtt. 2001-ben és 2002-ben is énekelt már a közönség előtt, 203-ban pedig a díjra jelöltek között szerepelt a neve. Így 2008-ban gyakorlatilag már negyedszer vesz részt a gálán, de azt nyilatkozta, hogy ezúttal is nagy izgalommal várja az estet.

 

A wales-i soul énekesnő, Duffy idén debütál a gálán, de azon kívül, hogy fellép, rögtön három kategóriában jelölték, köztük az Év albuma és Új felfedezett kategóriákban is. Ezen kívül Leona Lewis-zal versenyben az Év Angol és ír énekese kategóriában is versenyez, ha pedig ezt elnyeri, akkor idén ő lesz a legtöbb díjat besöprő énekes a hazájában.

 

A The Killers sem először lép színpadra ezen a díjátadó gálán, 2006-ban Koppenhágában már láthatta őket a közönség. Akkor 7500 ember előtt énekeltek élőben, és a legjobb rockbanda díját is elnyerték. Brandon Flowers, a banda vezető énekese elárulta, izgatott örömmel készülnek az idei fellépésre. „Az idei Liverpool-i fellépés számunkra igazi jutalomjáték, hiszen nem máshol, mint a zene szülővárosában állhatunk színpadra.” – lelkendezett.

 

Kid Rock All summer long című slágeréből készült kislemeze produkálta az idei nyár egyik legnagyobb eladási számát, így nem is csoda, hogy jelölték a legjobb feldolgozás kategóriában. Az énekes szintén elsőként lép fel az EMA-n. „Azt hiszem, már-már túlságosan is heves izgalommal várom ezt a gálát” – nyilatkozta a zenész.

 

Az elmúlt 15 évben több mint 170 díjat osztottak ki a különböző előadóknak és énekeseknek. Az idei nyertesek egy olyan impozáns neveket tartalmazó listához csatlakoznak majd, amin szerepel többek között Justin Timberlake, Madonna, a Spice Girls, Eminem, Janet Jackson, Michael Jackson, Linkin Park, Brian Adams, a Take That, a Tokio Hotel, és a legutóbbi EMA új felfedezettje, a Bedwetters.

A tavalyi, 2007-es díjátadót 19 európai országban közvetítették élőben, ezen kívül amerikai és ázsiai tévécsatornák is átvették, így összesen több mint 30 millió ember látta. Az esemény napján, 2007. november 1-én a gála honlapját az előző évhez képest 75 %-kal többen, 3 millióan keresték fel, 78,8 millió szavazatot regisztráltak, ez 360 %-a az előző évinek. Ezen kívül az esemény honlapján 200 ezer wapos felkeresés történt, és 3,2 millió videóletöltés. Idén már Európa több mint 40 országában láthatják majd a nézők a gálát, újabb televíziós, valamint webes és mobil közvetítésekkel is bővül a paletta.

 

2008 MTV EUROPE MUSIC AWARDS

Kategóriák és jelöltek

(Az előadók betűrendben)

 
Az Év Albuma

·         Alicia Keys – As I Am

·         Britney Spears - Blackout

·         Coldplay – Viva La Vida or Death And All His Friends

·         Duffy – Rockferry

·         Leona Lewis – Spirit

 
Legjobb élő színpadi produkció

·         Foo Fighters

·         Linkin’ Park

·         Metallica

·         The Cure

·         Tokio Hotel

 
Legjobb dal

·         Coldplay – Viva La Vida

·         Duffy – Mercy

·         Katy Perry – I Kissed A Girl

·         Kid Rock – All Summer Long

·         Pink – So What

 
Minden idők legjobb előadója
 

·         Britney Spears

·         Christina Aguilera

·         Green Day

·         Rick Astley

·         Tokio Hotel

·         U2

 
Legjobb új előadó
 

·         Duffy

·         Jonas Brothers

·         Katy Perry

·         Miley Cyrus

·         One Republic

 
A 2008-as év előadója
 

·         Amy Winehouse

·         Britney Spears

·         Coldplay

·         Leona Lewis

·         Rihanna

 
Legjobb R’n’B és Hip Hop előadó
 

·         Alicia Keys

·         Beyoncé

·         Chris Brown

·         Kanye West

·         Lil Wayne

 
Legjobb rockzenekar
 

·         30 Seconds to Mars

·         Linkin’ Park

·         Metallica

·         Paramore

·         Slipknot

 
Legjobb klip
 

·         30 Seconds to Mars – A Beautiful Lie

·         Madonna– 4 Minutes feat. Justin Timberlake & Timbaland

·         Santogold – L.E.S. Artistes

·         Snoop Dogg – Sensual Seduction

·         Weezer – Pork and Beans

Szólj hozzá!

Címkék: mtv énekes sztárok énekesek celebek együttesek énekesnő díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr78698529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása