HTML

Friss topikok

EGY TÖRÖTT UJJ ÉS NÉMI IJEDTSÉG AZ ÉLETVESZÉLYES REKORDKÍSÉRETEN!

2007.12.11. 14:24 bellini

Szombat este óta egy kézen már nem tudjuk megszámolni a Rippel-testvérek világrekordjait. Minden eddiginél veszélyesebb, sorrendben a hatodik világrekordját hajtotta végre ugynias a Rippel Brothers az elmúlt hétvégén a Papp László Sportarénában.
A kétszeres állami díjjal kitüntetett Rippel-testvérek a tizenháromszoros világbajnok fogathajtó Lázár testvérek segítségével a fizika törvényeit semmibe véve egy 40 km/h sebességgel vágtázó négyesfogaton mutatták be 1 perc 8 másodpercen keresztül a speciális felkarállást.

2007. december 8-án, a budapesti Papp László Sportarénában a sokezres közönség hangos üdvrivalgással köszöntötte, tombolva fogadta a Rippel-fiúkat, és egy emberként szurkolt a kísérlet eredményességéért. Ők is tudták, hogy akár egy rossz mozdulat is kedvenceik életébe kerülhet. A rekord közben érezni lehetett a közönség döbbenetét, volt, aki levegő után kapkodott, de akadt olyan is, aki elfordította fejét, mert nem bírta az izgalmakat. Vastapssal díjazták a srácok hatodik világrekordját, akik természetesen nagyon hálásak minden egyes nézőnek, akik a helyszínen szorítottak. A világcsúcs egy kisebb, ám annál ijesztőbb balesettel végződött, de a rekord így is sikeres.

A Rippel testvérek fél éve készülnek intenzíven a 6. világrekordjukra, amelynek házigazdája Megyeri János, a Rippel-testvérek látványtervezője, egyben a Reneszánsz Panoptikum tulajdonosa volt. A világrekord fővédnöki tisztjét, a világklasszis bokszoló, Erdei Zsolt "Madár" töltötte be.

Rippel Ferenc és Viktor már felállított rekordot földön, víz felett és levegőben, ám arra még nem volt példa, hogy egy harmadik, külső emberre, továbbá négy lóra bízzák az életüket. Most megvalósult a testvérpár álma, és egy száguldó négyes fogaton mutatták be a különleges felkarállást 68 másodpercen keresztül.

"Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy sikerült felállítani a 6. világrekordot. Bár szinte semmit sem tartunk veszélyesnek, mégis figyelembe kellett vennünk a realitást, és számolnunk kellett azzal, hogy roppant sok a rajtunk kívül álló, kiszámíthatatlan tényező, amelyek miatt akár kudarcba is fulladhatott volna a rekord. Hiszen a lovak nincsenek hozzászokva az ilyen jellegű szerepléshez, s a fogatot hajtó Lázár Zoli számára is teljesen új kihívást jelentett ez a feladat. Arról nem is beszélve, hogy mi sem bíztuk az életünket másra a rekordjaink során, főként nem vágtázó lovakra" - mondja Rippel Viktor.

"Úgy érzem, hogy az 1 perc 8 másodperces rekordidő igen szép eredmény. Persze örültem volna, ha tovább tudjuk tartani magunkat, de sajnos mivel nagy sebességgel vágtáztak a lovak, az egyik kanyarban olyan nagy centrifugális erő nehezedett rám, hogy kibillentem az egyensúlyomból. Utána még megpróbáltam felegyenesedni, de a kocsin lévő speciális szerkezetbe beakadt az ujjam, ami miatt majdnem leestem. Ám láttam, hogy ismét kanyarodni fogunk, és ekkor döntenem kellett: ha akkor leugrok, veszélybe sodrom mindhármunk és a lovak életét, hiszen a kanyar miatt épp Lázár Zolira estem volna. Ezért hagytam, hogy kisodródjak az egyensúlyi helyzetből, és a három méteres magasságból a földre vetettem magam. Szerencsére kisebb horzsolásokkal és egy ujjtöréssel megúsztam, de ez igazán semmiség ahhoz képest, hogy immár hatszoros világrekordernek tudhatjuk magunkat" - újságolja boldogan Rippel Ferenc.

Az extrém akrobatika koronázatlan királyai ismét világszínvonalú produkciót hajtottak végre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Papp László Sportaréna közönsége tomboló tapsviharral köszöntötte őket. A Rippel-testvérek ígérik, hogy hamarosan ismét egy fergeteges világrekorddal rukkolnak elő. Hiszen szeretnék megvalósítani régi álmukat, hogy tízszeres világrekorderek legyenek. Rippelék hangsúlyozzák, hogy - ahogyan eddig - ezt követően is hazánkban szeretnék további világcsúcsaikat felállítani, hiszen ízig-vérig magyarnak érzik magukat. Azt azonban nem lehet tudni, hogy a későbbiekben is a Lázár-testvérek és a lovak közreműködésével akarnak-e világcsúcsot felállítani. A fergeteges esemény után mind a négyen csupán annyit mondtak: olyan jól érezték magukat a közös munka során, hogy mindenre nyitottak a jövőt illetően.

Köszönet Dr. Kator Miklósnak, az olimpikonok egyik orvosának, aki folyamatosan végigkísérte a fivérek egészségi állapotát. További köszönet illeti a támogatókat, akik a kísérlet alatt is segítették a fiúk elképzeléseit.

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar rendezvény sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr17260351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.