HTML

Friss topikok

Eladja az Endemolt a Telefonica

2007.05.16. 12:13 bellini

2,629 millió euroért adja el a spanyol Telefonica az Endemol részvényeinek 75%-át, a Silvio Berlusconi tulajdonában lévő Mediaset vállalatnak, ezzel a lépéssel 1,4 milliárd eurot nyer a vállalat.

A Berlusconi által vezetett Mediaset részvényenként 25 eurot ajánlott az Endemol cégért, a akciók 75%-át vásárolja fel. A Telefonica ezelőtt 7 évvel vásároltam meg a céget az alapítóktól – Joop Van den Ende és John de Mol.

A Mediaset most egy olyan ajánlatra készül, amivel a megmaradt 25%-ot is sikeresen átveheti.

A Mediaset olyan tv csatornákat üzemeltet, mint a Tv Italia 1, Canale 5, Rete 4 és a Telecinco, valamint a Mediaset Premium, Media Shopping, Boing és a 24 Ore Tv digitális televíziókat. A cég tulajdonában van még a Radio R101.

Az Endemol egy hollandok által létrehozott, legfőképp tv műsorokra szakosodott cég, a Big Brother, Fear Factor megalkotója. A cég mintegy 23 országban van jelen.

Szólj hozzá!

Címkék: business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr8676740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása