HTML

Friss topikok

Paradicsommal a rák ellen

2008.10.28. 11:01 bellini

Brit kutatók olyan, genetikailag módosított, bíbor színű paradicsomot fejlesztettek ki, amely rákmegelőző hatóanyagokat tartalmaz, adja hírül a Nature Biotechnology publikáció.

A tanulmány azt vette figyelembe, hogy a növényeket genetikailag módosítva, javítható az emberek egészségi állapota. Ezek alapján olyan egereknek adtak ebből a lila színű paradicsomból, amelyek fogékonyak a rákra.

A tanulmány során az egerek sokkal többet éltek, mint másik társaik, akik csupán hagyományos paradicsomot kaptak, nyilatkozta Cathie Martin, a John Innes Center kutatócsoportjának egyik tagja.

"A hatás sokkal nagyobb volt, mint vártuk"- nyilatkozta Martin.

A tanulmány során az antocianidokat tanulmányozták, amelyek olyan antioxidáns vegyületek, amelyek leginkább a szederben vagy a feketeribizliben találhatóak.

A génmodosított paradicsomból evett egerek átlagban 182 nappal éltek többet, szemben azon társaikkal akik hagyományos étrendet kaptak. Az átlagos diétával élő egerek 142 napot éltek.

"Az eredmények nagyon bíztatóak, és ez arra enged következtetni, hogy a diéta váltásával, javítható az állatok egészsége, így talán az embereké is javítható lesz." - mondta Martin.

A kutatók elmondták, még messze állnak attól, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas gyógyszert alkossanak, viszont a kutatás további menete során azt szeretnék kideríteni, hogy az antioxidánsok milyen mértékben pusztítják el a rákos sejteket.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr84735988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása