HTML

Friss topikok

Film–Szabadság–56: Forgatókönyvíró-pályázat diákoknak

2008.10.02. 15:28 bellini

Egyetemisták és középiskolás fiatalok kapnak lehetőséget arra, hogy megvalósítsák 56-os filmelképzeléseiket. A Magyar Televízió és a Miniszterelnöki Hivatal forgatókönyvíró- és ötletpályázatára beküldött hat legjobb tervet a köztévé megvalósítja és bemutatja 2009. október 23-án.

 

1956. október 23-a a fiatalok forradalma volt. Bár az ötvenkét évvel ezelőtti tizen- és huszonévesek hősökké váltak, a mai fiatalokhoz hasonlóan ők is csak szabadon szerettek volna élni, szeretni, dolgozni és alkotni. Az 56-osok fiatalságának és forradalmának felidézésére a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Televízió közösforgatókönyvíró- és ötletpályázatot hirdet harminc évnél fiatalabb diákok számára.

 

A kiírók olyan nyolcperces filmetűd-terveket vagy legfeljebb háromoldalas ötleteket várnak a pályázóktól, melyek az 1956-os forradalomról, annak fiataljairól szólnak, 1956-ban vagy a jelenben, egy helyszínen játszódnak. A pályázatokat október 28-áig kell elküldeni a Magyar Televíziónak, az ünnepélyes eredményhirdetés november 4-én lesz. Hat pályaművet díjaznak, a győztes alkotásokból film készül, amelyet a Magyar Televízió m1 csatornája jövőre, 2009. október 23-án 20 órától mutat be.

 

A beérkező pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, melynek elnökei Bereményi Géza és Pálfi György filmrendezők, tagjai Rainer M. János, az 1956-os Intézet igazgatója, Gryllus Dorka színművész,Seres Tamás, a Magyar Televízió rendezője és Meskó Zsolt producer.

 

A pályázaton részt vehet minden magyarországi vagy határon túli magyar, közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató, 30. életévét be nem töltött diák, aki forgatókönyvét (maximum 8 perc) vagy filmötlete leírását (maximum három A4-es oldal) 2008. október 28-ig eljuttatja a 1054 Budapest, Szabadság tér 17. postai, vagy a filmszabadsag56@mtv.hu e-mail címre.

 

A pályázati adatlap letölthető a www.magyarorszag.hu/filmszabadsag56, illetve a www.mtv.hu honlapokról.

Szólj hozzá!

Címkék: mtv pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr96692621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása