HTML

Friss topikok

Koncert Peti gyógyulásáért!

2008.09.29. 11:06 bellini

Idén október 7-én másodszorra kerül megrendezésre a Hajrá Peti! elnevezésű segélykoncert, ami immár nem csak az oxigénhiány következtében súlyos agykárosodást szenvedett kisfiú költséges, külföldi gyógykezelését támogatja, hanem a Hajrá Peti! Alapítványt is, ami a hasonló balesetet szenvedett gyermekek gyógyulását segíti. Olyan fellépők álltak Peti és a kis betegek mellé,  mint Zséda, Caramel, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, Kozma Orsi és az Aiming For Sunday.

 

- A koncert október 7-én este 8 órától lesz a Merlin Színházban – kezdi a legfontosabb információval Szabó Zoltán, az Aiming for Sunday együttes gitárosa. Zoli a szervezésben is komoly szerepet vállalt, hiszen a kis Peti az Ő zenésztársainak unokaöccse. – Kozma Orsi duettezik velünk, Zséda 3 dalt ad elő zongorakísérettel, Caramel teljes zenekarral jön, a feloszlásukat nemrégiben bejelentő Jamie és Robi pedig egy exkluzív kiskoncertet ad.

Peti másfél éves volt, amikor egy szőlőszem a torkán akadt. Majdnem megfulladt: az oxigénhiány következtében súlyos agykárosodás következett be a klinikai halál néhány perce alatt. A magyar orvosok gyakorlatilag le is mondtak róla. Ekkor derült ki, hogy Kínában komoly eredményeket érnek el hasonló betegeken őssejtbeültetéssel, ami viszont igen költséges. Az első kezelést az AITIA International Zrt. fedezte, a másodikat azonban már a tavalyi első segélykoncert.

- A kezelések sikeresek, de folytatni kell – mondta Zoli. - A legújabb CT felvételeken látszik is már, hogy az agy elhalt részeibe beépültek az őssejtek és működő agysejtek váltak belőlük. Ezen kívül a Doman módszer szerint naponta tornagyakorlatokat végeznek Petivel a szülei: mozgatják a gyereket, ezáltal stimulálják az izmait. Ennek a módszernek az elsajátításához viszont Amerikába kellett utazniuk. Oda idén ősszel megint visszamennek egy újabb kurzusra – ezek mind komoly költséget jelentenek a családnak. De szerencsére az eredmények magukért beszélnek, hiszen Peti merev béna volt, most pedig már tud inni, kúszni is egy kicsit, guggolásból segítséggel feláll, illetve újra lát. Ismétlem mindezekre semmi esélyt nem láttak az orvosok a baleset után, azóta mindenki számára világos lett, hogy Peti sok szeretettel és sok munkával teljesen felépülhet.

A koncert bevételéből idén Peti újabb kínai kezelését szeretnék finanszírozni, de az alapítvány létrejöttével az adományokból már nem csak Petit fogják segíteni.

- A koncerten többféle jegy megvásárlására lesz lehetőség, lesz diákjegy 1500, felnőtt belépő 1800 forintért, illetve támogatói jegy is, melynek az ára 3000-nél kezdődik majd, de e fölött mindenki annyit adhat érte, amennyit szeretne – folytatta Zoli. - És persze azok, akik nem tudnak eljönni, de szeretnék Petit és az alapítvány munkáját segíteni, megtehetik ezt az 11600006-00000000-28527068 Erste bankos számlaszámon, ha a megjegyzés rovatban feltüntetik a "Varga Peti" nevet. Az alapítvány tervei között nagyon sok hasonló helyzetű család segítése szerepel, amihez ezentúl minden évben szervezünk egy segélykoncertet, illetve emellett szeretnénk jótékony célú kiadványokat megjelentetni és EU-s pályázatokon is részt veszünk majd különböző támogatásokért. Szerencsére már most több cég segít a hirdetésben, pedig nem sikerült annyi támogatót bevonnunk, mint szerettünk volna.

Szólj hozzá!

Címkék: zene hír énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr42686877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása