HTML

Friss topikok

Top10: A legjobb bestseller könyvek

2008.09.09. 13:38 bellini

Aki életében nem olvasott el egy bestsellert, az valószínűleg sosem olvasott valami igazan fontosat. A bestseller könyvek a legnépszerűbb és legeladottabb könyvek a világon.

Mi most 10 klasszikus és modern bestseller könyvet mutatunk be.

A Biblia a világ legismertebb és legnépszerűbb könyve. Hogy mai, eredeti formájában olvasni tudjuk, a Szent Írás fordítására csaknem 2495 évet kellett várni. A Business Week amerikai magazin szerint eddig csaknem 2,5 milliárd Bibliát vásároltak az egész világon, Russell Ash, a Top 10 of Everything széria kiadója szerint eddig több mint 6 milliárd könyv került gazdára.

A gyűrűk urát szinte már mindenki ismeri, igaz legtöbben nem J.R.R. Tolkien regénye alapján, hanem valószínűleg az ebből készült film által, amelyet világszerte 2001 óta vetítenek a mozikban. A trilógiát 1954 és 1955 között publikálták, ebből pedig csaknem 150 millió eladott példányt adtak el. Tolkien A gyűrűk ura előtt kiadott még egy bestsellert, The Hobbit névvel, melyből 100 millió példányt adtak el.

Antoine de Saint-Exupéry 1943-ban egy olyan könyvet adott ki, amely később sokaknak az emlékezetében és lelkében megmaradt: A kisherceg. A könyv hamar felkeltette az érdeklődést, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az eddig eladott 80 millió példányszám.

Az Alkimista is egy igencsak népszerű regény, ahogyan Paulo Coelho más regénye is egyben. A regényt 1988-ban publikálták portugál nyelven, azóta pedig számos fordítása elkészült, világszerte 65 millió példány kelt el belőle.

A történelem egyik legvitatottabb és ugyanakkor a legeladottabb regénye A Da Vinci Kód, melyből eddig csaknem 57 millió példányt adtak el a könyvkereskedők. Dan Brown regénye olyan kényes témákat boncolgat, mint a vallásosság, de nemcsak. A regényt 2006-ban filmre vitték, Tom Hanks főszereplésével.

A Harry Potter sorozat a világ egyik legismertebb regénye, mely J.K. Rowling írónőt a világ leggazdagabb nőinek toplistájára juttatta, de nem csak ő lett sikeres a könyv által, hanem Daniel Radcliffe színész is, aki a könyvből készült filmben játszotta Potter szerepét. Világszerte a széria meghaladta a 400 millió eladott példányszámot. Az első könyvet, a Harry Potter és a bölcsek köve 1997-ben került a boltok polcaira. Egyes hírforrások szerint a Harry Potter és a Halál ereklyéi című kötetet a bemutatás után 48 órára 72 millióan vásárolták meg, reális adatok azonban erről nincsenek.

A Star Wars is egy igencsak ismert könyv, de filmváltozata hozta meg az igazi sikert, melyben Harrison Ford is feltűnik. A bestseller könyvet 160 millió példányban adták el.

A James Bond egyike a legsikeresebb Hoolywoodi szerepeknek. A híres "titkosügynők" történeteit Ian Fleming írta le 1953 és 1966 között, filmvászonra először 1962-ben került, 007 ügynök névvel, Sean Connery alakításával, aki máig is a leghíresebb Bondok egyike. Fleming szériáit eddig 100 millió példányban adták el világszerte.

A Chicken Soup for the Soul, lefordítva Csirkehúsleves a léleknek olyan történetek, amelyek visszaadják az emberi természetbe vetett hitet. Jack Canfiel és Mark Victor Hansen 1997-ben publikálta először sorozatát, azóta a könyv csaknem 130 millió példányszámban kelt el.

A Rekordok könyve sem hiányozhat a bestseller könyvek listájáról. Az első ízben 1955-ben publikált könyv azóta meghaladta a 100 millió eladott példányszámot.

Ha felkeltettük érdeklődéseteket egy-egy jó könyv iránt, nincs más hátra, helyezzétek magatokat kényelembe és merüljetek el a könyvek világába.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv kultúra érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr77655440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása