HTML

Friss topikok

29 évesen meghalt a világ legöregebb kutyája

2008.09.09. 15:39 bellini

29 éves korában meghalt Nagy-Britanniában a világ legöregebb kutyája, Bella a Labrador. A kutyát szombaton altatták el, miután szívinfarktust kapott, adja hírül a világsajtó.

Bellat David Richardson, a Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) munkatársa vette magához, amikor az három éves volt, adja hírül a The Telegraph.

Bella 1982 óta lakott együtt a 76 éves Richardsonnal és annak 81 éves feleségével, Daisyvel, azok Derbyshire-i otthonában. Bellat vakációzás közben érte súlyos szívinfarktus, ezért el kellett altatni.

Bella előtt, a világ legöregebb kutyája Butch volt, aki 28 évesen, 2003-ban huny el Amerikában. Eddig hivatalosan a világ legöregebb kutyája az ausztráliai származású Bluey volt, aki szintén 29 évet élt.

Richardson birtokában nincs olyan bizonyíték, ami kimutatná hogy 29 évet élt kedvence, a férfi azonban erősíti ezt a tényt.

"Éppen Mablethorpeba értünk - mindig ide jövünk nyaralni, hogy a kutyáinkat is magunkkal hozhassuk" - nyilatkozta Richardson - "Körülbelül egy óra után Bella elkezdett fújtatni majd elterült a kanapén. Elvittük az állatorvoshoz, de annyira beteg volt, hogy el kellett altatni." - mesélte a szomorú gazdi.

Az RSPCA nem tart feljegyzéseket Bellaról, a Rekordok Könyvének képviselői bizonyítékok hiányában pedig nem tudja felvenni az állatot a listájára.

Szólj hozzá!

Címkék: hír állatok elhunyt

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr8655619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása