HTML

Friss topikok

A kocogás megelőzi az öregedést

2008.08.12. 12:09 bellini

A rendszeres fizikai gyakorlatok lecsökkentik az öregedési folyamatokat és javítják az élet minőségét, derült ki egy amerikai kutatás során, adja hírül a BBC.

A Stanford-i egyetem kutatói által végzett felmérések alapján ismét bebizonyosodott, hogy a rendszeres fizikai aktivitás rendkívül egészséges az emberi szervezet számára.

A kutatás során 500 olyan embert vizsgáltak meg, akik rendszeresen végeztek testmozgást. A megvizsgált emberek adatait majd összevetették olyan egyénekével, akik nem végeztek semmilyen aktivitást. A kutatásban részt vett egyének mind meghaladták az 50-ik életévüket.

Azok akik pár éve végeztek rendszeresen valamilyen testmozást kevesebbszer betegedtek meg és hosszabb ideig éltek aktív életet. A tanulmány elkezdése óta az inaktív egyének között 34%-os volt az elhalálozási ráta, míg a sportot űzők között ez az érték 15%-ot mutatott.

"Az fizikai gyakorlatok egészségre gyakorolt hatása rendkívülien fontos" - nyilatkozta James Fries, a kutatás egyik résztvevője.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr13612321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása