HTML

Friss topikok

ZÁMBÓ JIMMY: KIRÁLYI DUETTEK

2008.06.25. 18:41 bellini

Zámbó Jimmy, a Király. A hazai könnyűzenei élet meghatározó alakjának korai, tragikus halála óta is töretlen a népszerűsége. Június 20-án került a boltok polcaira a "Királyi duettek" című vadonatúj Jimmy-album. A lemez az idei év egyik legkülönlegesebb popzenei csemegéjének ígérkezik, hiszen a korongon a legnagyobb Jimmy-slágerek hallhatóak duett formában.

Azonban ezek a közös felvételek nem egy szekrény mélyén porosodtak eddig, hanem a modern technika segítségével, az eredeti hangszerelést és zenei alapokat megtartva, napjaink popzenei sztárjai tisztelegnek a Király előtt - a Királlyal közösen énekelve ezeket a feledhetetlen slágereket.

A világviszonylatban is szinte egyedülálló albumra olyan kiváló hanggal rendelkező művészek kaptak felkérést, akik méltó partnerei lehettek a duettekben Jimmynek. A fantasztikusan jól sikerült végeredmény önmagáért beszél, hiszen az eddig jól ismert dallamok, melódiák új, egyedi ízt kaptak a különböző előadóknak köszönhetően, mindeközben azonban mégis megőrizték az eredeti felvételek hangulatát.

Mark, az egyik legfiatalabb közreműködő az albumon:
- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy szerepelhetek a nagylemezen, és hogy egy magyar poplegendával énekelhetek együtt. Mivel 16 éves koromig Németországban éltem, így nem találkozhattam személyesen a Királlyal, de most olyan érzésem van a duett kapcsán, mintha mindig is ismertük volna egymást - árulta el Mark.

Katinka - akinek bemutatkozó szólólemeze a napokban jelenik meg "Nekem ez jár" címmel - így emlékszik vissza a "közös" munkára:
- A "Sírni volna jó" egy gyönyörű, fantasztikusan szép dal. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy én még személyesen is találkozhattam Jimmyvel, de már előtte is sok szépet és jót hallottam róla a zenészkollégáimtól. Ő a hazai zenei élet ikonja volt, egy varázslatos személyiség, akit a sors varázslatos hanggal áldott meg.

- Nálunk az egész család hatalmas Jimmy rajongó, mind a mai napig - nyilatkozta Pápai Joci, hazánk egyik legtehetségesebb r'n'b/soul énekese - Édesanyámnak ez a dal volt a legnagyobb kedvence, így nem is volt kérdéses, mit fogok a Király repertoárjából választani. Rengetegszer hallottam otthon, így amikor a stúdióba érkeztem, nem is volt szükségem a dalszövegre, hiszen kívülről tudtam. Miközben énekeltem, olyan érzésem volt, mintha Jimmy is a stúdióban lenne, és figyelné, hogyan adom elő a klasszikussá vált sorokat.

- Hat-hét éves koromban hallottam először Jimmy dalait, mert a nővéremnek több kazettája is volt tőle. Nagy tehetségnek tartom, hatalmas hangterjedelme volt. Úgy gondolom, hogy ez a lemez tisztelgés a Király előtt, ezért örülök, hogy engem is felkértek egy közös dalra. Furcsa volt úgy duettezni, hogy ő nincs ott, de a technika segítségével áthidaltuk ezt a nehézséget - magyarázta Lola, akinek barátnője, Tóth Gabi is közreműködik a lemezen.

- Megtiszteltetés számomra, hogy a Jimmy-emlékalbumon énekelhetek, ráadásul duettet a Királlyal. Kár, hogy már nem lehet közöttünk - vélekedett Tóth Gabi.

Szekeres Adrien szakmai kihívásként tekintett a feladatra. - A kiadó felkérésére vállaltam a duettet Jimmyvel. A "Goodbye My Love" című dalt választottam, ami már eleve egy feldolgozás. Izgalmas feladat volt: Jimmyvel csak úgy lehet tökéletesen duettezni, ha teljesen felveszem az érzelmességét, ráhangolódom az energiáira. Alázatosan énekeltem, figyeltem arra, hogy a szólónk ne tűnjön versengésnek - mondta Szekeres Adrien.

Zámbó Krisztián - kinek hangja szinte megtévesztésig hasonlít édesapjáéhoz - a következőket nyilatkozta az album kapcsán:
- A legnagyobb gyermekkori álmom vált valóra, hogy együtt énekelhetek édesapámmal. Hálát adok az Istennek, hogy a hangom alapján méltó lehettem a dal előadására. Egyet azonban nagyon sajnálok, hogy ezt a produkciót már soha nem fogjuk együtt színpadon előadni. - árulta el Krisztián, aki jelenleg bemutatkozó albumának anyagán dolgozik.

A "Királyi duettek" nem csak az eddigi Jimmy-rajongók kedvence lehet, hanem egy új, fiatal generáció is megismerheti a legendás énekes slágereit.

A lemezen hallható duettek:
ZÁMBÓ JIMMY és

1. Emilio - Szemeddel látsz
2. Zámbó Krisztián (2008) - Bárhol jársz
3. Szekeres Adrien - Goodbye My Love
4. Varga Feri - Még nem veszíthetek
5. Tóth Gabi - Már nem fáj
6. Jakab György - Krisztina
7. Lola - Ugye nem bántad meg?
8. Pápai Joci - Mindent megbocsájt
9. Csézy - Miért vársz még rám?
10. Fatima - Szeretlek nagyon
11. Mark - Szeress úgy, ahogy itt vagyok veled
12. Katinka - Sírni volna jó
13. Balássy Betty - Egy nagy titkot őrzök
14. Miklósa Erika - Miért búcsúznál (Time to Say Goodbye)

FOTÓK A "KIRÁLYI DUETTEK" LEMEZFELVÉTELRŐL


 

1 komment

Címkék: zene magyar énekes sztárok énekesek celebek énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr30539268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poszat 2008.10.13. 11:11:49

Családi vállalkozásban már hányadik "réteg" húst próbálják ennek a szerencsétlen csontjáról lerágni? Még mindig üzletet lát benne a többre hivatott Zámbó-family. Szánalmas...
süti beállítások módosítása