HTML

Friss topikok

A Nokia támogatja a WWF és az IUCN által indított, fiatalokat célzó, online természetvédelmi közösséget

2008.03.07. 13:40 bellini

A világ két legnagyobb természetvédelemi szervezete, a WWF és az IUCN elindítják a connect2earth.org internetes közösségi portált, ahol a fiatalok elmondhatják véleményüket a környezettel kapcsolatban. A fiatal generációt célzó kezdeményezést a Nokia is támogatja.



A WWF, az IUCN és a Nokia új online közösségi portált indított el, amelynek lényege, hogy a fiatal nemzedék kifejtheti véleményét a környezettel kapcsolatban. A portálra videókat, képeket tölthetnek fel, és megoszthatják egymással gondolataikat is.

A www.connect2earth.org portál lehetővé teszi, hogy látogatói rangsorolják mások bejegyzéseit, megvitassák az általuk legfontosabbnak tartott kérdéseket és megosszák egymással ötleteiket, illetve a saját közösségükben már bevált megoldásokat. A portál felhasználói között havonta egy győztest választanak, aki egy Nokia telefont kap ajándékba.

A végső győztest egy prominens környezetvédőkből álló csoport választja ki. Nyereménye az lesz, hogy részt vehet az októberi IUCN Világmegőrzési Kongresszusán Barcelonában, ahol lehetőséget kap, hogy ötleteit közvetlenül a világ meghatározó politikusaival, környezeti és üzleti vezetőivel is megossza.

Mivel az internethez és az online közösségekhez való hozzáférés egyre népszerűbb eszközei a mobiltelefonok, a connect2earth portált mobiltelefonos videók és fotók készítésére és a hozzászólások feltöltésére is optimalizálták.

Julia Marton-Lefèvre, az IUCN elnöke elmondta: „Meg kell óvnunk azt a különleges bolygót, ahol élünk. Ezért arra buzdítjuk a fiatalabb generációt, hogy aktívabban vegyen részt a környezetvédelmi kérdésekben. A connect2earth segítségével lehetőséget kapnak, hogy a valódi döntéshozókat befolyásolják.”

James Leape, a WWF International elnöke hozzáfűzte: „A connect2earth egy olyan globális tér a fiatalok számára, ahol találkozhatnak egymással, és megoszthatják a környezetvédelemmel kapcsolatos aggodalmaikat, reményeiket. Mindeközben díjakat is nyerhetnek. Az új közösség lehetőséget teremt számukra, hogy elmondják, miért fontos a környezetvédelem, és miért kell környezetünket megóvni.”

Kirsi Sormunen, a Nokia környezetvédelmi ügyekért felelős alelnöke elmondta: „A fiatalok egyre inkább elkötelezettek a környezetvédelem iránt, mivel számukra ez a jövőt jelenti. Azért támogatjuk a WWF és az IUCN izgalmas kezdeményezését, hogy létrehozzunk egy új fórumot, ahol a fiatalok elmondhatják és megoszthatják egymással ötleteiket, és társaikkal egy újfajta csatornán keresztül is kommunikáljanak.”

A portál a 13 és 35 év közötti korosztályt célozza meg. Látogass el a www.connect2earth.org honlapra a PC-d vagy mobiltelefonod segítségével és változtasd meg a világot még ma!

Szólj hozzá!

Címkék: média mobil kütyü

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr67369882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása