HTML

Friss topikok

Avokádó, egy gyümölcs... megannyi kedvező hatás

2008.02.19. 11:36 bellini

Az avokádó manapság már minden nagyobb szupermarketben megtalálható, évszaktól függetlenül. A vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöt természetes formájában, de elkészítve is elfogyaszthatjuk.

Mint megannyi gyümölcs az avokádó is rendkívül sok jó hatással rendelkezik. Fogyasztása történhet természetes formájában, de egzotikus különlegességeket, koktélokat is készíthetünk belőle.

Ezek mellett az avokádó sikeresen szerepel több kozmetikai termék alapanyagaként is,  esszenciális olajainak és gazdag B vitamin tartalmának köszönhetően, ami a bőrre és a körmök épségére fejti ki leginkább hatását. A magból kinyert avokádóolaj antibakteriális hatással rendelkezik, ráncok és hegek ellen kiválóan alkalmas. Szakemberek pattanások, aknék kezelésére javasolják.

Bőrkímélő, bőrfrissítő hatása is ismert, ajánlott a gyümölcs húsával hosszabb ideig masszírozni az arcbőrt. A gyümölcsöt kettévágjuk, felrakjuk az arcra és 15 percig rajta hagyjuk. Az elvárások sem maradnak el, a bőr selymesebb, rugalmasabb lesz tőle.

A koleszterinben és nátriumban szegény avokádó diéták alapanyagaként is kiválóan alkalmas, mivel rostokban és proteinekben gazdag, valamint antioxidáns szereppel rendelkezik. Túlterhelés esetén fogyasztása rendkívüli hatásokkal rendelkezik, a szexuális étvágyat is javítja.

Az avokádó akkor érett ha szorításra enged, azonban ne vásároljunk túl lágy, vagy ütődött héjú gyümölcsöt, mert a banánhoz hasonlóan nem a fán érik be, helyette inkább a keményebbeket válasszuk, két-három nap múlva magában megérik.

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs egészség életmód érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr78345424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása