HTML

Friss topikok

Botrányt kavart az Eurovíziós fesztivál döntőseinek névsora

2008.01.16. 11:16 bellini

Felborzolta a kedélyeket az Eurovíziós dalfesztivál döntőseinek névsora. A kiesett előadók, zeneszerzők megkérdőjelezik a zsűri hozzáértését, és kiadói érdekekről, promóciós lobbiról beszélnek. Kasza Tibi szerint Horgas Eszter zsűritagként hiteltelen, László Boldizsár színvonaltalannak és belterjesnek nevezte a versenyt.

A Cotton Club Singers 14 éve a pályán van, mégsem lehet az Eurovíziós Dalfesztivál döntősei között. Így határozott a szakmai zsűri, amelynek Malek Miklós, Benkő László, Horgas Eszter és Lévai Balázs a tagja. László Boldizsárék latinos, vidám dallal pályáztak, de nem kerültek be. Az együttes vezetője, látván a döntőbe jutottak névsorát, már örül, hogy nincs közöttük.
– Ez egy haveri alapon, zárt ajtók mögött eldöntött verseny, kiadói érdekek diktáltak, belterjes az egész. Undorító, hányok tőle! Ilyen névsorban jobb is, ha nem vagyunk ott, tisztelet a kivételnek. Ez egy megasztár verseny lett, olyanok jutottak tovább, akik két hónapja álltak színpadra, mi 14 éve bizonyítunk, nincs helyünk közöttük – fakadt ki a Cotton Club Singers vezetője.

Kasza Tibi vagány rockdalt írt Tóth Gabinak, de ő sem került tovább.
– Vigasztaltam Gabit, hogy ne keseredjen el, majd tavasszal hatalmas sláger lesz belőle! Felháborít, hogy Horgas Eszter döntött a dalokról, aki nem ismeri a popvilágot! Ő azt mondja, hogy ezért pártatlan, szerintem ettől hiteltelen! Hallottam: azt nézték, ki hogy beszél angolul, pedig tavaly is szerb dal nyert. Promóciós, lobbis hülyeséget csináltak a versenyből! – háborgott Kasza Tibi.
Márk olyan dallal indult a versenyen, amely még Ronan Keating érdeklődését is felkeltette, a külföldi sztár néhány hete meg akarta vásárolni a jogokat. A Mondd, kire vár című szám zeneszerzője, Szabó Zé értetlenül fogadta a zsűri döntését.
– Rengeteget dolgoztunk a dalon, és nagyon jól sikerült. Amikor Márk meghallotta a döntést, könnyezve annyit mondott: csak szerettem volna elénekelni a számomat – mesélte Zé. – Fel vagyunk háborodva, hogy olyan zsűrit választottak, amelynek tagjai nem értenek a szakmához. Arról nem is beszélve, hogy a döntősök között vannak, akik még alig álltak kamera előtt, azért jelentkeztek, hogy felfigyeljenek rájuk. Az Euróvíziós Dalfesztivál a profik versenye, nem a kezdőké – tette hozzá a szövegíró.
Nem került döntőbe Szakcsi Lakatos Béla száma sem, melyet az Operettszínház hat művésze, többek között Dolhai Attila, Bereczki Zoltán valamint Janza Kata előadásában láthattak volna a nézők. Horgas Eszter fuvolaművész elmondta, miként válogattak a dalok közül.
– Sorszámokat kaptak a dalok, kétszer hallgattuk meg a harminc versenydalt, nem tudtuk ki az előadó, a zeneszerző, szövegíró, hogy ne befolyásoljon minket. Fontos volt, hogy nagyon magyar legyen a szám, vagy világzenei. Titkos volt a szavazás, és a legjobb tizenötöt juttattuk a döntőbe- kommentálta a verseny részleteit a zsűritag.

Forrás: borsonline.hu

1 komment

Címkék: magyar bulvár pletyka énekes hír botrány sztárok énekesek celebek együttesek énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr15299408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lovas Judit 2008.01.21. 09:58:30

Remélem olyan valaki(k) fog(nak) továbbjutni aki(k) megérdemli(k)...az ilyen Lola féléket zavarják már le a színpadról az orrhangjával együtt....szánalomra méltó.:S
süti beállítások módosítása