HTML

Friss topikok

Dönc Ödön, aki megmentette a világot

2007.11.29. 16:44 bellini

Egy igazán kedves kiadvány jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában az év végére. Egy meselemez az apróságok nyelvén nem csak gyermekeknek, Dönc Ödön történetéről, aki lírai érzékenységénél fogva hamar szembesül azzal a világot fenyegető hatalmas problémával, amiről a történet írója, Vívó Zoé így fogalmaz:


„Mi mind, osztályon felülien élünk. A probléma az, hogy nem vesszük észre. Ezért vagyunk elégedetlenek. Hogy felismerjük rendkívüli helyzetünket, figyelni kell. A Figyelem, nem görcsös koncentráció. Egyszerű beengedés, akár a lélegzetvétel. Az emberek, kutatják hogyan szabaduljanak meg zaklató gondolataiktól, érzéseiktől. Ki akarják kapcsolni az elmét, hogy a ’nemgondolkodás’ nyugalmát átélhessék.

Valójában, az elmét nem kikapcsolni kell, hanem csodálkozni tanítani. Ez a csodálkozás: a figyelem. Nem ÖNKÍVÜLETBE, hanem ÖNFELEDTSÉGBE juttat. Ez az önfeledtség boldogságunk kulcsa. Még soha sem láttam önfeledt embert elégedetlennek. De mi az, ami elég lenne? A Minden. Ezt a mindent nyújtja át a Figyelem.

Ezért írtam mesét, a világot mentő figyelemről.”

A mese hősei Rácz Lőrinc, Bognár Krisztina, Novák István, Street Gábor (Huba) és Anehoo játékosan változatos hangszínein szólalnak meg, amihez a zenei kíséretet Rubik Ernő írta meg zongorára. Dönc Ödön kalandos megoldáskeresését Vívó Péter grafikái teszik még színesebbé.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír érdekességek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr55246814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása