HTML

Friss topikok

Eladják a Szigetet

2007.11.27. 17:32 bellini

Adásvételi szerződést írt alá a Sziget Kft. a Pesti Estet kiadó Est Media Grouppal. A közel 5 milliárd forintos tranzakció öt év alatt zajlik le. A Sziget megy tovább, személyi változások nem lesznek – ugyanez érvényes a Félszigetre is.

Az Econet-leányvállalat Est Media Group Kft. adásvételi szerződést írt alá a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. 100 százalékának megvásárlására – írja az Index. A tranzakció öt év alatt zajlik le több lépcsőben és értéke maximum 4,95 milliárd forint lesz. A fesztivál két főszervezője továbbra is Gerendai Károly és Takács Gábor marad.

A szerződés csak akkor lép hatályba, ha az Econet által kijelölt könyvvizsgáló cég legkésőbb 2007. november 30-ig a cég értékét legalább 4,25 milliárd forintban állapítja meg. A szerződésben kikötés még, hogy ha ellehetetlenül a fesztivál megszervezése, akkor az Est Media elállhat a felvásárlástól és még a pénzt is visszakapja.

Az Est Media Group a Sziget Kft. tevékenységét tovább akarja fejleszteni. Az Econet blogján megjelent kommüniké szerint a Volt Fesztivál, a Balaton Sound és a Gyereksziget árbevételét tovább kell növelni. A fejlődés másik iránya a jelenlegi negyedik nagy rendezvényként megrendezett Félsziget kapcsán megszerzett nemzetközi fesztiválszervezői tapasztalatok átültetése további régiós országokra és eseményekre – áll az Econet honlapján.

Szepessy Szabolcs, a Félsziget fesztiváligazgatója elmondta a Transindexnek: a Félszigettel kapcsolatban semmilyen változás nem lesz, minden megy tovább. A Sziget Fesztivált továbbra is megszervezik, és a Sziget kft. vezetése sem változik a tranzakcióval – ugyanez elmondható a Félszigetről is – fejtette ki a fesztiváligazgató.

Az Est Media Group az Est Lapok (Pesti Est, regionális estek, Fidelio Sugó és évente közel hetven különszám) mellett tulajdonosa a Radiocafénak is, sőt beltéri reklámfelületek értékesítésével és reklám képeslapok terjesztésével is foglalkozik.

Szólj hozzá!

Címkék: média magyar hír buli fesztívál

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr6244541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása