HTML

Friss topikok

Kedden délben nyitja kapuit a Sziget fesztivál

2007.08.07. 07:59 bellini

Akárcsak két évvel ezelőtt, idén is nulladik nappal és rangos koncerttel indul a Sziget. A tizenötödik, jubileumi fesztiválon kedden a Locomotív GT lesz a főszereplő az Óbudai-szigeten. Az LGT nulladik napi koncertjét a Sziget vezetősége kezdeményezte, s azt az együttes tagjai, részben az öt évvel ezelőtti LGT-fesztivál sikerére emlékezve nagy örömmel fogadták - mondta korábban az MTI-nek Presser Gábor. Az LGT fellépése előtt, délután 6 órától a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical koncertváltozatát láthatják a nézők a nagyszínpadon Novák Péter, Lovasi András, Roy, Fekete Linda, Bíró Eszter és Kovács Péter Kovax főszereplésével.

Az egyórás előadás után, körülbelül fél 8-kor lép a színpadra az immár 30 éve változatlan felállásban játszó Locomotív GT: Presser Gábor, Somló Tamás, Karácsony János és Solti János. Az együttes több mint egy hónapon át intenzíven próbált a koncertre, amelynek programját többször is bemutatta az elmúlt másfél hétben: július 29-én Marosvásárhelyen, a Félsziget fesztiválon lépett fel a Romániából 30 évvel ezelőtt kitiltott LGT, majd a Klebelsberg Kultúrkúriában is ízelítőt kaphattak a rajongók a keddi koncertből.

Amint az a nyilvános fellépések nyomán is kiderült, a Locomotív GT háromórás programmal, mintegy harminc dallal készül a nulladik napi nagy koncertre, amelyen a zenekar törzstagjain kívül ötvenen-hatvanan is lehetnek egyszerre a színpadon. Biztosan színpadra lép majd az együttessel a Képzelt riport... közreműködői közül Papesch Péter, Kovács Péter Kovax és Födő Sándor. Ott lesz a színpadon Elek István, (baritonszaxofon, a fúvósok vezetője), Csizmadia Gábor és fia (trombita), Karácsony János lányai és Somló Tamás fiai is.

Presser Gábor még a próbák idején az MTI-nek elmondta, hogy a koncertről felvételek készülnek, de azt, hogy ezeket kiadják-e, csak később döntik el. Ugyancsak a szigeti koncert után dönt a zenekar arról, hogy a nagy számú - túlnyomórészt külföldi - meghívás közül melyeket fogadják majd el.

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: zene esemény magyar bulvár pletyka fesztivál hír buli party rendezvény sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr43134148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása